Трамп под притиском CIA да не објави хиљаде докумената о атентату на Џона Кенедија

Поделите:

ПО ДЕКРЕТУ КОЈИ ЈЕ ПОТПИСАО БУШ-СТАРИЈИ, САДА БИ МОРАЛЕ ДА БУДУ ОБЈАВЉЕНЕ 33.000 ДОКУМЕНАТА

Ради се о 3.100 потпуно тајних и око 30.000 делимично објављиваних докумената о атентату у Даласу
ЦИА убеђује шефа државе да би објављивање наводно угрозило методе деловања америчких тајних служби и открило имена „информатора“ који су помагали у вођењу истраге о атентату на шефа државе
Заменик портпарола Беле куће Линдси Вотерс наговестила да ће документа бити ипак објављена, али да ће из њих бити уклоњено све што би могло штетити националној безбедности. Ово може значити само једно: истина о ликвидацији Кенедија се одлаже на неодређено време
ДОНАЛД Трамп ће највероватније одложити објављивање тајних докумената из Националног архива повезаних са убиством у Даласу 35-ог председника САД Џона Кенедија.

Лист Политицо наводи да би та документа морала да буду објављена у складу са декретом који је 1992-ге потписао Џорџ Буш-старији, установивши забрану објављивања свих докумената о атентатима у трајању од 25 година.

Тај рок управо истиче.

Исти лист је прецизирао да ће – уколико Трамп не „подигне рампу“ – бити објављено око 3.100 јавности непознатих докумената и приближно 31.000 оних која су протеклих година била делимично објављивана.

Углавном се ради о документима из ФБИ, ЦИА и Министарства правде САД.

Заменик портпарола Беле куће Линдси Вотерс саопштила је да Трампова администрација ради на томе да објављивање докумената о Кенедијевом убиству не нанесе штету националној безбедности.

Међутим, извори из Конгреса САД су открили да је Трамп под јаким притиском ЦИА да се документи не објављују. Наводно зато да не би били разоткривени методи деловања америчких тајних служби и имена „информатора“ који су помагали у вођењу истраге о атентату на шефа државе..

У јулу је Национални архив САД већ учинио јавним око 4.000 докумената од убиству Кенедија.

Британски лист Индепендент објавио је да је бивши директор ЦИА Џон Меккоун по налогу Беле куће дуго скривао податке о више него сумњивом смакнућу Кенедија.

Политицо наводи да ће Трамп готово извесно – макар делимично – блокирати објављивање докумената о атентату и да ће то образложити „потребама националне безбедности“.

Биће уклоњено из докумената који буду објављени све што штити „методе“ и „информаторе“, а вероватно и скрива праву истину о ликвидацији Џона Кенедија 1963. године.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here