ТРАМП: Русија нипошто не жели да ја поново будем председник

Поделите:

Председник САД Доналд Трамп изјавио је да Москва нипошто не би желела да он буде поново победи на председничким изборима јер, како је објаснио, „нико није био толико суров према Русији као он“.

„Последњи човек кога би Русија желела да види на месту председника САД је Доналд Трамп“, рекао је шеф Беле куће на конференцији за новинаре.

Он је такође изнео пар својих успеха у политици према Русији, међу којима је издвојио санкције против руских гасовода, али и јачање оружаних снага, као и повећање трошкова савезника у оквиру НАТО-а.

У обраћању новинарима Трамп се осврнуо и на Кину рекавши да ни та земља не би волела да он поново победи на изборима.

Ова изјава Трампа уследила је непосредно након што је директор Националног контраобавештајног центра Вилијам Еванин изјавио да руске власти, наводно, покушавају да оцрне Трамповог противкандидата Џоа Бајдена сматрајући га представником „антируског естаблишмента“.

Руски медији подсећају да је званична Москва у више наврата одбацивала све оптужбе да је на било који начин умешана у демократске процесе у другим земљама, док је портпарол Кремља такве инсинуације окарактерисао као „апсолутне измишљотине“.

rs.sputniknews.com
Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here