ТРАМП: САД одустале од увођења нових царина Кини

Поделите:

САД неће уводити нове царине на кинеске производе 15. децембра, саопштио је амерички председник Доналд Трамп.

„Постигли смо веома важну, прву фазу договора с Кином, која је пристала на многе структурне промене и на масовну куповину пољопривредних производа, енергије и индустријске робе, као и много тога другог… Царине које је требало да ступе на снагу 15. децембра неће бити уведене пошто смо се договорили. Почећемо и другу фазу преговора што пре, нећемо чекати изборе 2020. године. То је одличан споразум за све. Хвала!“, написао је Трамп на Твитеру.

​Заменик министра трговине Кине Ван Шоувен је раније потврдио да су Америка и Кина усагласиле први део трговинског споразума, који се састоји из девет тачака.

„На основу једнакости и међусобног поштовања, САД и Кина су усагласиле први део трговинског споразума, који се састоји из девет тачака, укључујући заштиту интелектуалне својине, предају технологије и куповину пољопривредних и прехрамбених производа“, објаснио је Шоувен.

Он је рекао и да су САД обећале да ће у првом делу трговинског споразума са Кином укинути део царина на кинеске производе.

Раније је саопштено да је Министарство финансија САД укинуло санкције за три руске компаније.
С америчког санкционог списка скинуте су компаније „Центар за аутомобилске услуге“ из Курганске области и „Вертикала“ и „Јуником“ из Југре.

Вашингтон је раније најављивао да ће 15. децембра повећати царине на увоз производа из Кине.

rs.sputniknews.com
Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here