ТРАМП ШОKИРАО ИЗЈАВОМ: Жути прслуци хоће председника попут мене, ја волим Француску!

Поделите:

Председник САД, Доналд Трамп, признао је у суботу да воли Француску, у којој су у току протести покрета Жути прслуци, изјавивши да учесници демонстрација желе шефа државе какав је он сам.

​”Париски споразум не функционише баш најбоље за Париз. Протести и нереди су у целој Француској. Људи не желе да плате вец́у суму новца, пре свега земљама Трец́ег света (чије је руководство сумњиво), да би чували животну средину.

Скандирају ‘Желимо Трампа!’ и ‘Волим Француску'”, написао је Трамп на свом налогу на Твитеру.
Трамп је раније изјавио да масовни протести у Француској, изазвани повец́ањем цена горива, сведоче о исправности одлуке САД да иступи из Париског споразума о клими, који је амерички председник поново назвао “дубоко погрешним”.

Протести такозваних Жутих прслука, који се залажу, пре свега, за обустављање одлуке о повец́ању цена бензина, почели су у Француској 17. новембра.

Масовне протесте прате нереди и сукоби демонстраната с полицијом, паљење аутомобила, ломљење излога продавница и банака.

Kurir

Поделите:

2 Коментари

 1. malo se za.ebo Tramp…..
  ne traze oni njega nego Putina jer glavni snabdevac naftom i gasom Evrope je Russia..
  ali posto Evropljani ubrzo ukidaju petrohemiju kao pogonski energent i prelaze na orgon i helium3 protestanti su samo obicni placenici svetski rafinerija…..
  seici na turneju Jelisejskim poljima….
  VW je vec najavio potpuno ukidanje proizvodnje motora sa unutrasnjim sagorevanjem 2025. a ocekuje se da isto urade i ostali evropski proizvodjaci koji nisu pod uticajem kineskog auto monopola stari,potpuno prljavi tehnologija u auto industriji.

 2. helium3 je gorivo koje ce koristiti letelice u buducnosti a automobili ubrzo prestaju biti drumska vozila vec nesto sasvim drugo pa je ulagati novac u naftu i drumove cist gubitak u narednom periodu…..
  naravno prosti i priglupi demonstranti nemaju pojma da su lutke u rukama krupni naftaski mobstera.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here