Трамп: Жао ми је што Путина у Хамбургу нисам питао: „Да ли је истина да сте ме подржавали?“

Поделите:

ДОНАЛД Трамп је – у интервјуу британској новинској агенцији Reuters – рекао да жали што Владимира Путина, приликом њиховог сусрета у Хамбургу, није отворено питао: да ли му је током прошлогодишњих америчких председничких избора заиста пружао помоћ.

Притом је рекао: „Жао ми је што Путину нисам поставио само једно питање: Да ли је истина да сте ме подржавали?“.

Открио је да је питао руског лидера да ли се Москва мешала у америчке изборе и да ли је и он сам у томе учествовао. Навео је да је Путинов одговор био „недвосмислено негативан“.

Подсетио је да је „руском мешању“ било посвећено до 25 минута његовог хамбуршког разговора са Путином. Међутим, избегао је да директно одговори на питање: да ли је поверовао Путиновој тврдњи да никаквог мешања из Русије није било.

Рекао је оволико: „Нешто се јесте догодило и ми морамо разјаснити шта је то тачно било јер не можемо дозволити да се такве ствари догађају са нашим изборним процесом“.

Упитан за „могућу Путинову улогу“, казао је: „Неко је рекао: да се Путин у све мешао – ви то не бисте сазнали. То је веома интересантан аргумент“.

Трамп је избегао директан одговор и на питање да ли сматра да може веровати Путину:

„Ја нисам од оних који верују превеликом броју људи. Али, он је лидер Русије која је друга најмоћнија нуклеарна сила у свету. А ја сам лидер Сједињених Држава. Ја волим своју земљу, а Путин своју“.

Британска агенција, наравно, није пропустила прилику да да додатно „чачка“ наводно „руско мешање“ у прошлогодишње изборе у САД. Тиме је, међутим, америчком лидеру само дала прилику да поново одбаци тврдње да су он и његов изборни штаб били у дослуху са Русијом и њеним званичницима:

„Није било никакве координације. То је најглупља од идеја које сам икада чуо!“

Трамп је нагласио да кампања која се против њега води не смета функционисању америчке администрације:

„Бела кућа одлично функционише. Упркос измишљотинама демократа“.

Факти

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here