Трамп затражио да се поново отвори истрага о „случају Хилари Клинтон“

Поделите:

ДОНАЛД Трамп јавно је позвао FBI да поново поведе истрагу против бившег државног секретара Хилари Клинтон.

На свом Твитер-налогу написао је:

„Само што је отпуштен из службе агент FBI Стржок који је водио фиктивну истрагу случаја Хилари Клинтон. Та истрага је била тотална обмана америчких грађана, па њен случај треба истражити поново и на прави начин“.

Стржок је, међутим, био и у истражном тиму специјалног тужиоца Роберта Мјулера који истражује наводно „руске мешање“ у изборе на којима је Трамп 2016-те победио Клинтонову.

Стржок се нашао у центру скандала након што је до јавности дошла његова преписка са љубавницом Лизом Пејџ која је такође агент FBI.

У једној од порука које јој је упутио, а тицала се Трампа, биле су и речи: „Ми ћемо га зауставити“.

Трамп је 1. августа – опет преко Твитера – поручио државном тужиоцу Џефу Сешонсу да изрежирани лов на вештице мора бити заустављен одмах „док није још више испрљао Америку“.

За специјалног тужиоца Мјулера том приликом је написао да је „до гуше у сукобу интереса“.

Конгресна и Мјулерова истрага трају дуже од годину дана, Русија се оптужује за мешање у председничке изборе на којима је Трамп победио, али се никакви реални докази не износе.

         Трамп слабо стоји и са дипломатским

                протоколом и са географијом

АМЕРИЧКИ онлајн лист Politico објавио је да Доналд Трамп има проблема и са дипломатским протоколом и са географијом.

Навео је сведочење неколико личности блиских председнику САД да он – када пожели да телефонски разговара са неким државником у другом делу света уопште не води рачуна о временским зонама.

Такође: да је Непал недавно назвао „Нипл“, а поводом имена Бутана се слатко смејао због сличности (по изговору) са енглеском речју button (дугме).

 

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here