Трамп жели нови састанак са Путином, упркос критикама

Поделите:

Председник САД Доналд Трамп изјавио је да жели да се поново састане са председником Русије Владимиром Путином, како би започели спровођење идеја о којима су разговарали у Хелсинкију, и прогласио тај сусрет полазном тачком за напредак у многим заједничким проблемима. ; Одговарајући на критике у вези са састанком са Путином, Трамп је оптужио медије да покушавају да изазову сукоб са Москвом који би могао одвести у рат, упркос томе што је ;и широк фронт америчких демократа и републиканаца изразио забринутост у вези са састанком.

Он је на Твитеру објавио низ тема о којима је разговарао на састанку са Путином, укључујући и тероризам, безбедност Израела, мир на Блиском истоку, Украјину и Северну Кореју. „Решења за ове проблеме има много, нека су лака, а нека тешка… али СВИ се могу решити! ;Радујем се нашем следећем сусрету, како бисмо ;почели са применом неких од ствари о којима смо разговарали”, навео је Трамп. Он се са Путином састао прошле године у Немачкој и Вијетнаму.  Упркос критици из обе партије, Трамп је окривио медије.

„Медији који шире лажне вести очајнички желе да виде велики сукоб са Русијом, чак и сукоб који би одвео у рат. Гурају толико снажно и мрзе то што ћу ја вероватно имати добар однос са Путином. Нама (Америци) иде МНОГО боље него било којој другој земљи! Самит са Русијом је велики успех, осим за правог непријатеља народа, медије који шире лажне вести”, твитовао је Трамп.

Бројни амерички парламентарци критиковали су Трампа због његових изјава након сусрета, којима је изразио сумњу у утицај Русије на изборе у САД 2016. године, а бивши и актуелни званичници обавештајних служби се такође нису сложили са многим од његових изјава. 

(Бета-АП)

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here