Трампов говор у Генералној скупштини УН: “Моја администрација за две године постигла је више него било која у историји”

Поделите:

На почетку излагања, председник САД је рекао да је захваљујући њему постигнут велики напредак у односу са Северном Kорејом

Доналд Трамп је у говору пред Генералном скупштином УН истакао како је захваљујући њему постигнут велики напредак у односима света са Северном Kорејом.

“Kао што знате, није било никаквих тестова, ни нуклеарних тестова, никаквих ракета. И вратили смо наше таоце. Добијамо остатке наших великих хероја назад. То је вец́ започето и још много тога ће се десити у врло краткој будуц́ности. Значи, веома добро радимо са Северном Kорејом”, рекао је Трамп и нагласио да нико није постигао толики напредак са Северном Kорејом као његова администрација, а пренео ЦНН.

Он се у говору захвалио и Kим Џонг Уну.

На почетку излагања, председник САД је похвалио своју администрацију.

“За мање од две године моја администрација је постигла више од готово било које администрације у историји наше земље”, рекао је он.

Трампова колона аутомобила стигла је у седиште УН у Њујорку са закашњењем, а Бела кућа, до сада, није објаснила зашто је Трамп закаснио.

Због кашњења председника САД – који је требало да говори други по реду, после председника Бразила Мишела Темера – измењен је редослед говорника на заседању Генералне скупштине УН.

Међутим, после Темеровог говора уследила је непријатна пауза док су званичници УН припремали говорницу за трећег говорника, председника Еквадора Лењина Морена Гарсеса, који је у инвалидским колицима, пренео је АП.

недељник

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here