Трампове компаније цветају са лобистима и донаторима

Поделите:

Председник је одбио да прекине везе са својим хотелима, голф теренима и становима – подизање сукоба интереса и забринутост због корупције

Од Флориде до Њујорка преко Шкотске и многих других места, пословно царство Доналда Трампа привукло је све већу клијентелу лобиста, страних влада, великих донатора и других Трампових савезника у потрази за услугама и помоћи да створе стотине милиона долара за његов голф терен одмаралишта, станова и хотеа. Трампова шира имовинска империја широм САД-а и иностранства такође забрињава критичаре који кажу да председник користи своју канцеларију за финансијску корист.

Током прве две године његовог председничког мандата, Трампови приходи од његовог великог посла са некретнинама, које воде његова два најстарија сина док је он председник, износили су најмање 886 милиона долара, према Трамповим годишњим финансијским обелодањивањима.

Трампова контроверзна одлука да не прекине везе са својим некретнинским интересима у САД-у и прекоморским земљама, или стави своју имовину у слепо поверење како би ограничила сукобе интереса, изазвала је снажну осуду од стране етичких група, политичких аналитичара и демократа у Конгресу.

Финансијска мрежа веза између председника и његових различитих поседа наглашена је сваковрсним скуповима за прикупљање средстава, састанцима лобиста и страним боравцима на Трамповим некретнинама, изазивајући правне и етичке притужбе.

„Без обзира да ли прихватају новац од политичких кандидата, лобиста или страних влада, председникови послови се чине превише спремни да промовишу поруку да је председништво на продају“, изјавио је у изјави конгресмен Елијах Цуммингс, председник Одбора за надзор и реформу Дома. Према његовим годишњим финансијским извештајима, Трампове врхунске некретнине које су оствариле приходе учиниле су лепо домаћинима за прикупљање средстава, састанцима лобиста и страним делегацијама.

https://www.theguardian.com/us-news/2019/jul/19/donald-trump-businesses-hotels-conflict-of-interest

 

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here