Транскрипт разговора албанских лидера: Куповаћемо земљу преко руских фирми – Ђинђић нас је изневерио

Поделите:

Албански терористи Хашим Тачи и Агим Чеку у пресретнутим разговорима причали су о томе да убију тадашњег премијера Србије Зорана Ђинђића. Али су од тога одустали по савету добијеном из Црне Горе.

Транскрипте разговора Тачија и Чекуа снимиле су обавештајне службе једне пријатељске земље и проследиле их српским колегама.

Чеку: Срби много воле паре и неки ће све продати за милион или два.

Тачи: То су нам сугерисали и Американци. Kао, направиће нам они своје канале према врху српске државе, а ми ћемо само дати новац и имаћемо горе људе који ће радити за нашу ствар.

Чеку: А хоће ли и они узети свој део за ту улогу? (смех) Одакле толико новца?

Тачи: Из наших црних фондова и од наших људи у иностранству. Требало је да сад један канал изгради ка Ђинђићу, али од тога сада нема ништа, морамо да тражимо друге људе.

Чеку: И мени су говорили да ће Ђинђић бити сто посто за нашу ствар, али, ето, изневерио нас је све.

Тачи: И платио цену.

Чеку: И платио цену, али идемо даље. Имали смо добру сарадњу с њиховим људима из бизниса. Морамо пласирати и наш капитал у Србију. Морамо да купујемо фирме и земљу у Србији. Преко иностранства. Инвестициони фондови, страна улагања у Србију… Отворе наши људи компанију у Лондону или, још боље, у Русији, не зна се, наравно, да наши стоје иза тога, и учествују у приватизацији у Србији.

Тачи: Да, то је паметно. Треба куповати земљу и индустрију хране, некретнине у великим градовима. Новац из црних фондова можемо тако каналисати.

Тачи: Хеј, све ово што се дешава у последњих годину дана, све ми је то Вокер испричао раније. Невероватан је.

Чеку: Знаш ли ти какав је то човек! Ја сам га први пут видео у Хрватској 1992. Био је код Мерчепа као нека врста саветника. У ствари, он му је био инструктор. Мерчеп је радио све што му је овај говорио. Представили су ми га као много опасног човека који се доказао у Јужној Америци. Kада ме је први пут видео, знаш ли шта ми је рекао?

Тачи: Не!

Чеку: Kада је чуо моје име, питао ме је одакле сам. Ја сам му рекао са Kосова, на шта ми је он рекао: “Требаћете ми кроз коју годину. Потрудите се да преживите овај рат.” Kасније ми је објаснио да ће Kосово бити независна држава у року од неколико година и да је ЦИА, или како је он рекао, његова организација, већ почела да сакупља људе и ресурсе за тај подухват. Мени је у том тренутку изгледало немогуће, мислио сам да јМилошевић никада неће сићи с власти и да његову војску не можемо поразити на Kосову. Уосталом, у том тренутку је хрватска војска губила рат са Србима,. Али показало се да је био у праву.

Тачи: Kад сам га ја први пут видео, није ми било лако. Ти знаш да се ја не бојим скоро никога, али када сам њега видео… И мени је рекао да ће Србе отерати с Kосова, а да ће Милошевић бити склоњен. Мислио сам, да ли је овај нормалан, зна ли он о чему прича. Али, испало је тако.

Српски телеграф

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here