Трифуновић: На састанку са Палмером нико Косово није помињао

Поделите:

Моји утисци о састанку са Метјуом Палмером су фини. Били су присутни и други представници опозиције – Небојша Зеленовић, Драган Ђилас, Зоран Лутовац, Бошко Обрадовић…

Такође, учествовали су амерички амбасадор Ентони Годфри, преводилац, нека фина жена и две пријатне даме од којих је једна све време записивала нешто у свешчицу невероватном брзином, каже за Данас Сергеј Трифуновић, глумац и председник Покрета слободних грађана, описујући јучерашњи сусрет са специјалним изаслаником САД за Западни Балкан.

Наш саговорник наводи да је „био и доручак – оскудно, али са стилом, но, ја сам пре тога појео бурек у пекари, па нисам посезао за јелом“.

– На менију су били пршутица, сенф, неки егзотични намаз, истиче Трифуновић.

Упитан које су биле теме разговора, и да ли се говорило и о Kосову, саговорник Данаса истиче: „Kосово нико ни помињао није – ја двапут пробао, али као да ме нико није чуо.“

– Избори, избори, услови за изборе, и тако… Ништа конкретно, верујте ми… Резиденција у Пушкиновој, додуше, има један од најдивнијих погледа у Београду, поручује Сергеј Трифуновић.

Метју Палмер се, подсетимо, и у јуну састао са делом српске опозиције у Београду, а два месеца касније рекао је у интервјуу за Глас Америке: „САД се надају да ће опозиција у Србији одустати од бојкота избора и да ће с представницима власти постићи договор око изборних услова.“ Према његовом мишљењу, „избори су много бољи када на њима учествују све партије… важно је да грађани Србије имају право на реалан избор… надамо се да ће две стране моћи да се усагласе и да ће опозиција учествовати у изборном процесу, јер смо их на то константно и охрабривали“.

Амбасада: Важно учешће у дебатама

Америчка амбасада објавила је да се изасланик САД Метју Палмер састао са „лидерима широког спектра политичких партија у Србији“. Kако је амбасада САД навела на свом твитер профилу, Палмер је нагласио важност учешћа у демократским дебатама.

Данас

Поделите:

1 коментар

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here