Trifunović: U Srebrenici se jeste desio genocid, da se ne ponovi

Podelite:

Lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović rekao je povodom 24. godišnjice zločina u Srebrenici da to jeste bio genocid i da 11. jul treba da bude posvećen žrtvama i sećanju na mračan deo istorije koji ne sme da se ponovi.

“Zato na ovaj dan želim da još jednom ukažem poštovanje žrtvama genocida, jer to jeste bio genocid, kako su definisale Ujedinjene nacije kao međunarodni zločin namernog, potpunog ili delimičnog uništavanja nacionalnih, etničkih, rasnih i religijskih grupa”, naveo je Trifunović.

On je ocenio da ljudi koji se danas najviše deklarišu kao patriote često pod parolom patriotizma brane najmračniju deceniju istorije, umesto da, kako je naveo, vole svoju zemlju i rade na tome da ljudima u njoj bude dobro.

“A biće nam dobro onda kad uspostavimo regionalni mir, kad niko sa ovih prostora ne bude posmatrao ceo jedan narod kroz vizuru postupaka pojedinaca koji su bili zločinci”, istakao je Trifunović.

On je rekao da se blagostanje i uzajamno poštovanje ne može graditi bez zrelog osvrta na prošlost i konačnog otklona od zločinaca čiji su postupci imali katastrofalne posledice.

Podelite:

2 Komentari

  1. “On je rekao da se blagostanje i uzajamno poštovanje ne može graditi bez zrelog osvrta na prošlost i konačnog otklona od zločinaca čiji su postupci imali katastrofalne posledice.” – LEPO rečeno, kao iz kakve knjige. Koga bi se ovo ticalo da je, kojim slučajem, Džordž Vošington izgubio rat sa crvenim mundirima? To jest, ko bi bio na novčanici od jednog dolara, možda engleski kralj Džordž III? Mogu da zamislim Sergeja da priča suprotno, da kojim slučajem zapadnjačka politika ima drugi smer. Dakle, ništa vredno pažnje.

  2. Da nije ovakvih ispada za Sergeja Trifunovića nikada nebih čuo! Mnoge sam pitao ko je taj čovek i dobio sam različite odgovore od člana neke pevačke grupe, folk pevača a neko reče i da je nekakav glumac? Neznam je li on doživeo progon iz svoje kuće, kao ja koji nikada oružje nisam uzeo u ruke, ili je proterivao pa se sada pokajao. Zločini su se dešavali najviše tamo gde Trifunović ne upire pogled ili okreće glavu od toga. Zašto se toliko insistira na Srebrenici kad je i sud rekao da tu nema elemenata genocida jer oni koji insistiraju na genocidu nisu upućeni u značenje te reči! Insistiranje Sergeja Trifunovića govori o njemu kao o čoveku, ne baš upoznatog sa pismenošću. Jednom za svagda treba ga maknut, sa neke stvari, steče stanarsko pravo!

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here