Турци масовно купују станове и локале у Старом граду и центру Будве

Поделите:

Наиме, само у будућем мулти апартманско трговачком комплексу „Порто Будва“ турски држављани купили су, како је „Вијестима“ потврдила директорка продаје компаније „Аларт центар“ Ана Голубовић десет луксузних станова од почетка године. Она је потврдила да је интересовање турских држављана велико, те да свакодневно имају упите

Више од 40 станова и пословних простора током ове године купили су турски држављани у Старом граду и луксузним стамбеним комплексима који се граде или су изграђени у самом срцу Будве.

Процјењује се да у закупу бизнисмени из ове државе држе око 50 пословних простора у ексклузивној зони Будве, уз саму обалу и у Старом граду.

Практично, само у Старом граду више од десет пословних простора су закупили турски држављани отварајући продавнице накита, кожне галантерија, али и сувенирнице.

Kупљено је и неколико станова и пар пословних простора у самом Старом граду, али милионска трговина некретнинама „одиграва“ се и стотињак метара даље у луксузним грађевинама.

Наиме, само у будућем мулти апартманско трговачком комплексу „Порто Будва“ турски држављани купили су, како је „Вијестима“ потврдила директорка продаје компаније „Аларт центар“ Ана Голубовић десет луксузних станова од почетка године. Она је потврдила да је интересовање турских држављана велико, те да свакодневно имају упите.

Познато је да је цијена квадрата стана у „Порто Будва“ од најмање 4.000 еура па до десет хиљада, колико кошта квадрат пословног простора у будућем шопинг центру.

Турски држављани у протеклих пола године укњижили су се и на петнаестак станова у четири солитера, који су изграђени поред будућег „Порто Будва“, Увидом у катастарску евиденцију, од фебруара па до јула извршена је укњижба турских држављана на атрактивним становима, гђе је цијена квадрата од 2.500 па до 4.000 еура, у зависности од позиције.

Интересовање Турака, који су практично преплавили Будву, је и за новизграђене стамбене зграде у Госпоштини, те код градске Поште, гђе су такође купили неколико станова и пословних простора. А под закупом од ове сезоне турски угоститељи су узели и познати ресторан на Словенској плажи, некадашњи Интернационал. Закупљени су и пословни простори у шопинг центру на Старој аутобуској станици, недалеко од Старога града, а интересовање турских предузетника је практично за све атрактивне локације.

Ни Општина није изузета од пословних предлога туриских бизнисмена, који су бацили око и на градски базен, али је та понуда одбијена.

Познаваоци тржишта некретнина сматрају да ће се „најезда“ турских држављана наставити, те се понаваља ситуација од прије деценију, када је Будва била преплављена Русима, који су куповали све што им је запало за око.

15 станова у протеклих пола године укњижили су турски држављани у четири солитера, који су изграђени поред будућег „Порто Будва”.
Увидом у катастарску евиденцију од фебруара до јула извршена је укњижба турских држављана на атрактивним становима, гђе је цијена квадрата од 2.500 па до 4.000 еура, у зависности од позиције

vijesti.me

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here