Турци намеравали да СИЛУЈУ 50 Српкиња код Обреновца: Цела земља БРУЈИ о ономе што су оне урадиле

Поделите:

Многи не знају да се на данашњи дан 1812. године у селу Скела код Обреновца догодила трагедија, када је око 50 српских девојака бежећи пред Турцима одлучило да скоком у Саву заједнички оду у смрт.
Срби су успели да у Првом српском устанку протерају Турке са ових простора, али после неколико година мира уследио је мировни споразум Русије и Турске у Букурешту 1812. године, након чега је Србија препуштена на милост и немилост Турцима.

Велика офанзива на Србију почела је неколико година касније, а нарочито велике турске снаге кренуле су из Босне (око 130.000 војника). Слом устаника био је известан пред огромном непријатељском силом, а Турци из Босне су са запада надирали ка Београду. На путу им се нашло и село Скела код Обреновца, а чин на који се тада одлучила група жена и девојака заувек ће остати упамћен у српској историји.

Око 50 српских девојака и жена, бежећи пред Турцима који су желели да их силују, скочиле су у реку Саву држећи се за руке. Све су се удавиле, али су се сачувале од турског злостављања.

На овај трагични догађај подсећа и случај из 1974. године, када је ученица Милица Kостић скочила са 11. спрата Рубинове куле у Kрушевцу како би се спасла силовања.

Девојку, која је била ученица средње медицинске школе у Kрушевцу и коју је красило поштење и одговорност, је тада на превару један непознати момак одвео до стана, како би она наводно позвала његову девојку. Тај младић је био један од петорице насилника који је заједно с њима желео да изврши групно силовање.

Момак је Милици саопштио које су његове намере и рекао јој да се скине, што је она одбила и поручила му да је пусти. Младић је био истрајан и покушао да јој скине одећу, а она је плакала и молила га да је пусти из собе.

Један од насилника рекао је другим да је ипак пусте, уз коментар:

АЛАРМ У СРБИЈИ! “Цицо”, “мацо”, “мачко”: Се*суални предатори вребају на СВАKОМ KОРАKУ, жене ОВОГ УЗРАСТА најчешћа мета!

– Невина је, нећу да је дирам.

Ипак, Милицу нису пустили. Девојка је на све могуће начине покушала да их спречи да је силију. Плакала је и молила их је, али није вредело. Одлучила се за бекство. Kада је остала сама у соби, скочила је кроз прозор са 11. спрата.

Грађани ЗАБРИНУТИ! Предајници, базне станице и WиФи уређаји ЗРАЧЕ! Први пут измерено: Да ли смо УГРОЖЕНИ?!

Тешко повређена пребачена је у болницу, где је убрзо преминула.

Милици је, касније, Здравко Чолић посветио песму “Она спава”.

https://youtu.be/klmJX5INRFU

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here