Тужилац: Случају Савамала дат превелик значај

Поделите:

Кривокапићева је рекла да је уобичајено да се на достављање документације из Министарства унутрашњих послова чека дуже од годину дана.
Виши јавни тужилац Наташа Кривокапић каже да је превелик значај дат случају Савамала, а да би Тужилаштво полицији могло да достави свој суд за десетак дана.
Осим тога, како каже, на Тужилаштво је вршен притисак јер су одређене информације дате још у септембру прошле године, али да медији, по свему судећи, „нису чули тај одговор“.

Кривокапићева је рекла да је уобичајено да се на достављање документације из Министарства унутрашњих послова чека дуже од годину дана, те да има поступака који се воде још од деведесетих година прошлог века.

Према њеним речима, Више јавно тужилаштво би могло да свој суд о достављеном извештају МУП-а о Савамали да за десетак дана.

„Обрађивач у овом случају је почео да ради пре два дана и то највероватније неће потрајати дуже од десет дана. Мада може да буде и дуже јер немамо довољно заменика тужилаца“, изјавила је Кривокапић за портал Н1.
У ноћи између 24. и 25. априла, особе маскиране фантомкама су багерима порушиле објекте у Херцеговачкој улици, одмах поред градилишта будућег насеља „Београд на води“.

Особе маскиране фантомкама малтретирале су, везивале људе и одузимали им мобилне телефоне. Грађани су позивали полицију, али она није дошла. Истрага тог случаја тапка од тада у месту.

Премијер Србије Александар Вучић је јуна 2016. рекао да „иза тога стоје највиши органи у Београду“, док је бивша супруга градоначелника Београда, Марија Мали у недавном интервјуу „Мрежи за истраживање криминала и корупције“ (КРИК) рекла да је Синиша Мали организовао рушење у Херцеговачкој улици, у Савамали.Вучић је половином фебруара рекао да је „врло тешко да Синиша Мали још дуго буде на том месту“ – градоначелника, али и да неће да „учествује у хајкама и харангама.., То ћемо да радимо онда када ми мислимо да је време за то“.

Већ неколико месеци најављује се да Синиша Мали неће још дуго бити на месту градоначелника Београда, али када ће сићи са функције и даље није познато. Последњих дана спекулише се да би могао да постане шеф кабинета премијерке Ане Брнабић.

Еспресо, Агенције

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here