Тужилаштво из Приштине тражи од српске полиције саслушање Саше Јанковића у вези са убиством Оливера Ивановића!

Поделите:

Специјално тужилаштво из Приштине званично је затражило од српске полиције да саслуша лидера ПСГ Сашу Јанковића у вези са убиством Оливера Ивановића!

Kако нам је потврђено, шиптарски тужиоци траже да Јанковић буде саслушан јер, како наводе, имају “озбиљне индиције” да би он могао да зна важне чињенице о убиству лидера Срба са севера Kосова.

– Албанци траже да Јанковић буде што пре саслушан и да им записник о његовом саслушању буде достављен у најкраћем року. Захтевају да Јанковића испитамо о свим сазнањима која он има о убиству Ивановића. Kао разлог за саслушање наводе његове изјаве у медијима о овом убиству, али тврде и да имају податке из истраге који указују да би Јанковић могао да буде важан сведок!?! – преноси наш извор.

Према његовим речима, српска полиција поступиће по замолници приштинских тужилаца.

– Иако се овде највероватније ради о политичкој провокацији, ми ћемо обавити разговор са Јанковићем. Никако не желимо да нас Приштина на било који начин терети или оптужује да кочимо истрагу убиства Оливера Ивановића. Србији је у интересу да се то убиство што пре расветли – објашњава саговорник Информера.

Саша Јанковић није одговарао на наше позиве и поруке, а никакав званични коментар нисмо добили ни у полицији и тужилаштву.

Информер

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here