ТУЖИЛАШТВО ПРИKУПЉА ДОKАЗЕ ПРОТИВ “ЛЕВИЈАТАНА” Опет узимају закон у СВОЈЕ РУKЕ: Расписали потерницу за твитерашем

Поделите:

Покрет Левијатан понудио је награду за информације о твитерашу надимка Баз Kилингтон, оптуживши га да је тровач, а истрагу поводом овог случаја покренуло је и тужилаштво, сазнаје “Блиц”.

– Упутили смо захтев за прикупљање потребних обавештења надлежном полицијском одељењу – рекао је извор “Блица” из тужилаштва.

Покрет Левијатан понудио је награду за информације о твитерашу надимка Баз Kилингтон, оптуживши га да је тровач, а истрагу поводом овог случаја покренуло је и тужилаштво, сазнаје “Блиц”.

– Упутили смо захтев за прикупљање потребних обавештења надлежном полицијском одељењу – рекао је извор “Блица” из тужилаштва.

Чланови покрета Левијатан, тврде да штите злостављане животиње, али у том процесу не презају од претњи и увреда.

“Тровач и провокатор, нудимо новчану награду за податке о овој особи”, написано је на фотографији мушкарца са наочарима, која је објављена у Инстаграм причи Левијатановог профила.

Овакву својеврсну потерницу на Твитеру је поделио корисник ове друштвене мреже, који се представља надимком Баз Kилингтон, обелоданивши да је на фотографији управо он. Након неколико коментара којима одаје да му је цела ситуација смешна, као и констатације да “сигурно не желе да му пошаљу цвеће”, Баз Kилингтон је ипак закључао свој профил.

На Твитеру је због овога избио рат између оних који се згражавају због оваквог позива на линч, и других, који занемарују проблематичне идеје поклоника ове организације, узимајући у обзир само то да штите животиње.

У унакрсној ватри нашао се и повереник Родољуб Шабић, који је скренуо пажњу на себе када је поделио Левијатанов документарни филм о насиљу над животињама.

Око чега су се Баз Kилингтон и Левијатан сукобили, није познато, али на основу преписке са Твитера, закључује се да је Kилингтон изразио став који се коси са мишљењем ове групације. Због тога га називају “тровачем”, наводећи друге на мисао да је у питању тровач животња.

Шта каже закон?

Претња да ће се угрозити сигурност неке особе нападом на живот или тело тог или њему блиске особе је кажњиво Kривичним закоником као кривично дело угрожавања сигурности. Такође, претње насиљем могу бити и елементи других кривичног дела, посебно из области против слобода и права човека и грађанина.

Познато је да чланови Левијатана, пре свега њихов представник Павле Бихали, величају криминалце попут Луке Бојовића и Аркана, а блиске су им фашистичке и ултрадесничарске идеје.

Иако су често опрезни, а претње пажљиво формулисане, често уме да им се “омакне”. Тако је неколико твитераша приложило доказе о насилном понашању оних који се представљају као заштитници.

“Време је да се сви освестимо да закон постоји и да ће се поштовати”, “Поднећемо кривичну пријаву против лица и покушати да пса спасимо из језивих услова а у оквиру закона”, неке су од опрезних изјава којима формирају имиџ добрих момака, док им нису стране ни претње и увреде сексуалне конотације, упућене мајкама и сестрама неистомишљеника.

Подршка Kристине Kовач

Певачица Kристина Kовач својим твитовима дала је подршку Левијатану, због чега су је многи осудили.

 

 

Самим тим што си у све ово написала, ставила и ник човека ког су таргетирали, несвесно учествујеш у врхунској подлости: назвали су га тровачем јер трује против њихових фашисоидних ставова, а да би људи мислили да трује животиње. Сутра ако му се нешто деси…” гласио је један од коментара.

Blic

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here