Твитер блокирао Бугаре због ћирилице: Препознао их као руске ботове!

Поделите:

Твитер је подесио своје алгоритме да по кључним речима блокирају руске ботове. Проблем код ових алгоритама је што је сама ћирилична азбука окидач за праћење и блокаду Tвитер корисника.

Невиним корисницима је брзо омогућено да поврате своје налоге, али се многи од њих жале да иако су одблокирани Твитер их и даље третира као проблематичне, јер су стављени на “Мјут”. Што у преводу значи да њихови пријатељи не могу да приме никаква обавештења од њих нити да виде њихове конвезрације на овој друштвеној мрежи.

 

Твитер алгоритам је бугарско писмо и језик препознао као руско, а према критеријуму овог алгоритма то аутоматски значи да су Бугари повезани са руском Владом.

Бугарски корисници Твитера претпостављају да је кључна реч коју је Твитер алгоритам пратио и на основу ње блокирао @YouTube исписана на ћирилици.

Поделите:

1 коментар

  1. Па знате, није залуд птичица “плаве” боје….јудео символика…. иако на тај начин могу блокирати и руске жидове… због њих су по целом Исраелу поставили руске натписе ….. а не због Руса неевреја!!

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here