У Америци тврде да постоји чак девет сексуалних оријентација

Поделите:

САМО три типа сексуалне оријентације нису довољна да се опишу односи међу људима – објавио је амерички Journal of Sex.

До оваквог закључка је дошла Кристин Касл из Политехничког универзитета Вирџиније која је обрадила податке добијене анкетирањем 7.000 младића и девојака у узрасту 16-18 година  којима су била постављена питања: који је пол за вас најпривлачнији, каквог пола је ваш партнер и како он себе идентификује?

У понуди за одговор на последње питање било је: хетеро-, хомо- или бисексуалац.

Сви анкетирани су на постављена питања одговарали три пута. Последњи пут када су сви имали око 30 година.

Касл је на основу свих одговора извела закључак да се сексдуална оријентација формира све до 30-те године живота и понудила свој опис девет видова сексуалне оријентације.

Посебно је нагласила да су неки хетеросексуалци у анкети признали да су имали „односе и са људима свога пола“.

 

Касл је објавила да се мушкарци могу поделити на четири групе: лица традиционалне оријентације или хетеросексуалце (87,4 одсто анкетираних), лица претежно традиционалне оријентације (3,8 одсто), хомосексуалце који то тек постају (2,4 одсто) и лица с минималним сексуалним манифестацијама (6,5 одсто).

Женску сексуалност је поделила у пет категорија: лица традиционалне оријентације (73,8 одсто), препретежно  традиционалне (10,2 одсто), бисексуалке у фази формирања (7,5 одсто), лезбејке у фази формирања (1,5 одсто) и жене са минималним сексуалним прохтевима (7 одсто).

Касл је објавила и да људи који бирају партнера супротног пола најмање мењају сексуалну оријентацију током живота.

С друге стране, 67 одсто жена претежно традиционалне  оријентације после своје 20-те године сматрало је сексуално привлачним оба пола, али су у својим 30-им годинама бирале само мушкарце.

Касл тврди да се у средини њеног спектра (бисексуалност) налази свака шеста жена и само 25 одсто мушкараца.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here