У ДАНСKОЈ Звезде Инстаграма и Јутјуба играју за репрезентацију јер НИKО ОД АСОВА НЕЋЕ!

Поделите:

Фудбалска репрезентација Данске, само два месеца након наступа у осмини финала Светског првенства у Русији, нашла се у огромним проблемима пред старт Лиге нација, па су у државни тим позване чак и футсал звезде, али и момци који су се прославили извођењем трикова.

⚽️ on a 🚤

A post shared by Brian Mengel (Brizze) (@brianmengel) on

 Примера ради, Брајан Менгел, на интернету познат по надимку Бризе, те Расмус Јохансон, уживају у дружењу с лоптом на атрактивне начине, па Менгела прати чак 371.000 људи на Инстаграму јер тамо приказје трикове, попут Јохансона.

From container to container 😂⚽️🔥 @rasjohansson

A post shared by Brian Mengel (Brizze) (@brianmengel) on

 Управо они, уз чланове екипа малог фудбала ЈБ Гентофте, СБВ 09 Футсал, Kопенхгаген Футсал и Сондерборг Интер Футсал, представљаће Данску против Словачке, док је састав екипе за меч Лиге нација са Велсом – тотална непознаница. Штавише, острвски медији пишу да би могло да дође и до отказивања те утакмице.

“Та могућност постоји, али је УЕФА већ запретила ДБУ-у да ће уследити четворогодишња суспензија из овог такмичења, ако Данцима понови да не изађу на терен, као што је то био случај у октобру 2017. када је отказана утакмица фудбалерки између репрезентација те земље и Шведске”, пише британски “Експрес”.
А како је настао проблем?

Читав проблем настао је због – новца, а ситуацију најјасније описује ситуација с Kристијаном Ериксеном, најбољим и комерцијално најатрактивнијим репрезентативцем Данске. Наиме, спонзор националног тима је једна спортска компаније, који покушава максимално да искористити прву звезду тима, али проблем је у томе што је лични Ериксенов спонзор – други гигант у спортској индустрији.

 – Радујемо се сарадњи са спонзорима репрезентације, али ми као појединци имамо обавезе према нашим бројним спонзорима које морамо да поштујемо – објашњава Ериксен.

Дански репрезентативци тврде да је савез превише тврд у преговорима и захтевима које поставља пред играче, док из ДБУ одговорају управо супротно, како само траже да сви играчи репрезентације учествују у промотивним кампањама спонзора репрезентације.

Резултат овог спора је да Данска тренутно нема репрезентацију, а Савез је решио да је створи тако што је свим клубовима прве лиге, понеким друголигашима, али и поменутим футсал клубовима, послао позив за учешће њихових фудбалера у државном тиму.

Селектор Ааге Хареиде, који је за две предстојеће утакмице позвао најбоље играче, због целе ове збрке је отишао на “одмор”, па је тако Данска остала и без играча и без селектора пред договорену пријатељску утакмицу и само шест дана пре гостовања у Велсу у оквиру Лиге нација.

Дарко Николић, Блиц

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here