U DANSKOJ Zvezde Instagrama i Jutjuba igraju za reprezentaciju jer NIKO OD ASOVA NEĆE!

Podelite:

Fudbalska reprezentacija Danske, samo dva meseca nakon nastupa u osmini finala Svetskog prvenstva u Rusiji, našla se u ogromnim problemima pred start Lige nacija, pa su u državni tim pozvane čak i futsal zvezde, ali i momci koji su se proslavili izvođenjem trikova.

⚽️ on a 🚤

A post shared by Brian Mengel (Brizze) (@brianmengel) on

 Primera radi, Brajan Mengel, na internetu poznat po nadimku Brize, te Rasmus Johanson, uživaju u druženju s loptom na atraktivne načine, pa Mengela prati čak 371.000 ljudi na Instagramu jer tamo prikazje trikove, poput Johansona.

From container to container 😂⚽️🔥 @rasjohansson

A post shared by Brian Mengel (Brizze) (@brianmengel) on

 Upravo oni, uz članove ekipa malog fudbala JB Gentofte, SBV 09 Futsal, Kopenhgagen Futsal i Sonderborg Inter Futsal, predstavljaće Dansku protiv Slovačke, dok je sastav ekipe za meč Lige nacija sa Velsom – totalna nepoznanica. Štaviše, ostrvski mediji pišu da bi moglo da dođe i do otkazivanja te utakmice.

“Ta mogućnost postoji, ali je UEFA već zapretila DBU-u da će uslediti četvorogodišnja suspenzija iz ovog takmičenja, ako Dancima ponovi da ne izađu na teren, kao što je to bio slučaj u oktobru 2017. kada je otkazana utakmica fudbalerki između reprezentacija te zemlje i Švedske”, piše britanski “Ekspres”.
A kako je nastao problem?

Čitav problem nastao je zbog – novca, a situaciju najjasnije opisuje situacija s Kristijanom Eriksenom, najboljim i komercijalno najatraktivnijim reprezentativcem Danske. Naime, sponzor nacionalnog tima je jedna sportska kompanije, koji pokušava maksimalno da iskoristiti prvu zvezdu tima, ali problem je u tome što je lični Eriksenov sponzor – drugi gigant u sportskoj industriji.

 – Radujemo se saradnji sa sponzorima reprezentacije, ali mi kao pojedinci imamo obaveze prema našim brojnim sponzorima koje moramo da poštujemo – objašnjava Eriksen.

Danski reprezentativci tvrde da je savez previše tvrd u pregovorima i zahtevima koje postavlja pred igrače, dok iz DBU odgovoraju upravo suprotno, kako samo traže da svi igrači reprezentacije učestvuju u promotivnim kampanjama sponzora reprezentacije.

Rezultat ovog spora je da Danska trenutno nema reprezentaciju, a Savez je rešio da je stvori tako što je svim klubovima prve lige, ponekim drugoligašima, ali i pomenutim futsal klubovima, poslao poziv za učešće njihovih fudbalera u državnom timu.

Selektor Aage Hareide, koji je za dve predstojeće utakmice pozvao najbolje igrače, zbog cele ove zbrke je otišao na “odmor”, pa je tako Danska ostala i bez igrača i bez selektora pred dogovorenu prijateljsku utakmicu i samo šest dana pre gostovanja u Velsu u okviru Lige nacija.

Darko Nikolić, Blic

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here