У хотелској соби нађен мртав републиканац који је трагао за 33.000 писама Хилари Клинтон

Поделите:

НАВОДНО ЈЕ ИЗВРШИО САМОУБИСТВО, А НИШТА НА ТО НЕ УПУЋУЈЕ

(Само)убиство се догодило десет дана након што је Смит дао интервју листу Њалл Стреет Јоурнал, у којем је тврди ода су му преписку Клинтонове доставили хакери. И открио да није био уверен у њену аутентичност, па је посаветовао да буде прослеђена ЊикиЛеакс
Дан пре смрти, Питер СМИТ је објавио два текста на свом блогу. Ни један није ни наговештавао самоубиство. У једном је оспорио тврдње америчких тајних служби да се Русија мешала у америчке изборе
РЕПУБЛИКАНАЦ-ентузијаста Питер Смит (81), који је водио независну истрагу поводом 33.000 писама, која је уклонила Хилари Клинтон са свог личног сервера, извршио је самоубиство у хотелу Роцхестер у Минесоти.

Тачније: нађен је мртав у хотелској соби, а све остало може упућивати и на закључак да се ради о убиству које је изведено тако да личи на самоубиство.

Како је објавио Цхицаго Трибуне, полиција је у Смитовој соби нашла и хрпу докумената и предсмртну поруку у којој наводно пише о свом погоршаном здравственом стању и о прсушивању новца за лечење иако је његова полиса некада била „тешка“ 5 милиона долара.

(Само)убиство се догодило десет дана након што је Смит дао интервју листу Њалл Стреет Јоурнал, у којем је тврди ода су му преписку Клинтонове доставили хакери. И открио да није био уверен у њену аутентичност, па је посаветовао да буде прослеђена ЊикиЛеакс.

Додао је да је преписку Клинтонове нудило пет хакерских група, од којих су две биле руске, али никакве доказе није понудио.

Цхицаго Трибуне је, иначе, објавио да је Смит живео у хотелу у којем су боравили клијенти клинике Маyо.
Један Смитов бивши сарадник је изјавио да је он боловао од срца и да се лечио у тој клиници. А у клиници нису потврдили да је Смит био њихов клијент. Позвали су се притом на „лекарску тајну“.

Дан пре смрти, Смит је објавио два текста на свом блогу. Ни један није ни наговештавао самоубиство.

У једном је оспорио тврдње америчких тајних служби да се Русија мешала у америчке изборе. А у другом проценио: да ће „руско мешање“ отићи у други план чим пажња јавности буде прешла на крупна питања спољне политике.

Њалл Стреет Јоурнал је написао да је Смит могао бити веза између хакера и бившег Трамповог саветника за националну безбедност Мајкла Флина. Ткође: да је Флин можда повезан са потрагом за уништеном електронском поштом Хилари Клинтон.

Факти

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here