U hotelskoj sobi nađen mrtav republikanac koji je tragao za 33.000 pisama Hilari Klinton

Podelite:

NAVODNO JE IZVRŠIO SAMOUBISTVO, A NIŠTA NA TO NE UPUĆUJE

(Samo)ubistvo se dogodilo deset dana nakon što je Smit dao intervju listu Njall Street Journal, u kojem je tvrdi oda su mu prepisku Klintonove dostavili hakeri. I otkrio da nije bio uveren u njenu autentičnost, pa je posavetovao da bude prosleđena NjikiLeaks
Dan pre smrti, Piter SMIT je objavio dva teksta na svom blogu. Ni jedan nije ni nagoveštavao samoubistvo. U jednom je osporio tvrdnje američkih tajnih službi da se Rusija mešala u američke izbore
REPUBLIKANAC-entuzijasta Piter Smit (81), koji je vodio nezavisnu istragu povodom 33.000 pisama, koja je uklonila Hilari Klinton sa svog ličnog servera, izvršio je samoubistvo u hotelu Rochester u Minesoti.

Tačnije: nađen je mrtav u hotelskoj sobi, a sve ostalo može upućivati i na zaključak da se radi o ubistvu koje je izvedeno tako da liči na samoubistvo.

Kako je objavio Chicago Tribune, policija je u Smitovoj sobi našla i hrpu dokumenata i predsmrtnu poruku u kojoj navodno piše o svom pogoršanom zdravstvenom stanju i o prsušivanju novca za lečenje iako je njegova polisa nekada bila „teška“ 5 miliona dolara.

(Samo)ubistvo se dogodilo deset dana nakon što je Smit dao intervju listu Njall Street Journal, u kojem je tvrdi oda su mu prepisku Klintonove dostavili hakeri. I otkrio da nije bio uveren u njenu autentičnost, pa je posavetovao da bude prosleđena NjikiLeaks.

Dodao je da je prepisku Klintonove nudilo pet hakerskih grupa, od kojih su dve bile ruske, ali nikakve dokaze nije ponudio.

Chicago Tribune je, inače, objavio da je Smit živeo u hotelu u kojem su boravili klijenti klinike Mayo.
Jedan Smitov bivši saradnik je izjavio da je on bolovao od srca i da se lečio u toj klinici. A u klinici nisu potvrdili da je Smit bio njihov klijent. Pozvali su se pritom na „lekarsku tajnu“.

Dan pre smrti, Smit je objavio dva teksta na svom blogu. Ni jedan nije ni nagoveštavao samoubistvo.

U jednom je osporio tvrdnje američkih tajnih službi da se Rusija mešala u američke izbore. A u drugom procenio: da će „rusko mešanje“ otići u drugi plan čim pažnja javnosti bude prešla na krupna pitanja spoljne politike.

Njall Street Journal je napisao da je Smit mogao biti veza između hakera i bivšeg Trampovog savetnika za nacionalnu bezbednost Majkla Flina. Tkođe: da je Flin možda povezan sa potragom za uništenom elektronskom poštom Hilari Klinton.

Fakti

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here