У Хрватској држе робове

Поделите:

Расим Ћулафић (36) живео је као роб и мучен око годину и по дана у хрватском селу Драганић надомак Карловца.

Над њим се ромска породица, тачније Петар Велић (59) и његова три сина, Игор (22), Иван (34) и Дражен (29), брутално иживљавала, а судбина овог несрећног човека запрепастила је регион.
Како пишу хрватски медији, кад је пронађен у каналу једва је давао знаке живота, а друга ромска породица је позвала хитну помоћ и полицију. Промрзао, пребијен и неухрањен Ћулафић је задржан је у Карловачкој општој болници.

Сада је објављен и снимак овог напаћеног човека, на ком с евиди колико је измучен. Ћулафић је сваки део имања на ком су га држали као роба морао да одржава за за комадић хлеба и неколико цигарета. Невероватно, али истинитпо да је у 2017. години, у Европи, надомак Загреба – Расим био роб.
Отац и тројица синова брутално су га мучили. Завезали би га и бацили у појату са сламом. Леђа су му поливали средством за чишћење папака стоке. Ту му је и даље отворена рана. Избијали су му зубе, ломили ребра, тукли чекићем по ноктима. Чак су и циркуске животиње имале боље услове живота од несретног Расима.

У Драганићу нико нема храбрости да јавно говори. Ипак, без навођења идентитета желе да разговарају. Полиција је више пута била на имању ове ромске породице која, тврде да малтретирају цео крај. Трују им псе и прете убиствима. Више пута су све, кажу, пријављивали полицији.

Поделите:

2 Коментари

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here