У Јагодини основан „БУНТ“

Поделите:

У сали Поморавског округа у Јагодини основано удружење „БУНТ“, које ће се бавити омладинским акивизмом и креирањем омладинске политике.

 На скупштини је присуствовао велики број делегата из Јагодине, Параћина, Ћуприје, Баточине и Деспотовца. За председника удружења „БУНТ“ једногласно је изабран Душан Марковић из Јагодине.

„Иницијатива за оснивање „БУНТ-а“ кренула је пре непуна два месеца али и током процеса оснивања се није седело скрштених руку.

Прикупљани су у неколико наврата новаци за породице са петоро и више деце и подржана иницијатива за увођење „Тијаниног закона“. У тој акцији је само у јагодинском одбору прикупљено око две хиљаде потписа.

Ово је само почетак, најављају из БУНТА.

 – Већ почетком следећег месеца организујемо турнир у малом фудбалу који ће бити хуманитарног карактера, а гледаћемо да се одржи у свим градовима у којима имамо општинске одборе.“ Рекао је Душан Марковић, председник удружења „БУНТ“.

На скупшини је усвојен статут и програм удружења, а делегати су изабрали и председништво. За потпредседнике изабрани су: Рацић Александар из Јагодине, Милош Јовановић из Параћина, Немања Павловић из Баточине, а за генералног секретара изабран је Борис Лукић из Параћина.

Секретаријат удружења “БУНТ”

Поделите:

3 Коментари

 1. Зашто назив удружења – “БУНТ”, а не – “СЛОГА”?!
  Бунтовни много тога хоће, али слабо им иде, за
  разлику од сложних, који у сваком добру – успевају!
  БУНТОВНИ: “много хтео много започео…!”,
  а СЛОЖНИ: “СЛОЖНА БРАЋА КУЋИ ГРАДЕ!”

  Драган Славнић

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here