У овом граду нико није умро 69 година, а иза свега се крије ЈЕЗИВА ТАЈНА!

Поделите:

Осим што носи титулу најсевернијег насељеног града на свету, норвешки град Лонгјирбјен који се налази на Свалбарду има још једну помало необичну посебност.

У норвешком граду Лонгјирбјену нико није умро 69 година

* Умирање законом забрањено

* Откривено је да се тела покопана на градском гробљу не распадају због тога што је тло непрестано смрзнуто, а као резултат тога вируси у телима могу преживети и постоји ризик од будућих зараза

Наиме, у њему нико није умро већ пуних 69 година јер је умирање законом забрањено
Чак и ако сте цели свој живот провели у њему, преноси ИФЛ Сциенце, ако вам се догоди да оболите од терминалне болести, мораћете отићи с острва и смрт дочекати на неком другом месту. Ако се ипак некако догоди да изненада умрете, ваше ће тело бити хитно отпремљено и нећете бити сахрањени на острву.

Ако мислите да је ово заиста бизаран закон, у праву сте, али иза њега стоји јако битан разлог: заштита осталих становника.

Давне 1950. откривено је да се тела покопана на градском гробљу не распадају због тога што је тло непрестано смрзнуто, а као резултат тога вируси у телима могу преживети и постоји ризик од будућих зараза.
Иако ово звучи као сценарио из хорор филма, нешто слично се догодило на северу Сибира, где је дошло до епидемије антракса 2016. Том су се приликом узроком заразе сматрала трупла дивљих животиња која су се налазила у смрзнутом тлу које се приликом наглог пораста температуре отопило. Тад је умрла једна особа, а још 90 људи је завршило у болници.
Такође је откривено да се вирус шпанског грипа још увек налази у труплима људи који су умрли почетком столећа, а последња особа заражена том болешћу умрла је 1917.
Насеље је на попису становништва из 2015. имало 2.144 становника, а на острву влада арктичка клима с летњим температурама од три до седам степени Целзијуса, а зими температура пада до -13. Поларна ноћ им траје 111 дана (од краја октобра до средине марта влада потпуни мрак).

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here