У покрету Саше Јанковића “експлодирала” политичка “атомска бомба” – Нови Слоба и Мира!

Поделите:

Досадашњи члан Председништва Покрета слободних грађана Срђан Шкоро потврдио је за “Блиц” да је поднео оставку на место у председништву Покрета и да је на интернету објавио писмо у којем оштро критикује Сашу Јанковића и његову супругу Славицу.

Ефекат ове политичке “атомске бомбе” која је данас касно поподне “експлодирала” у покрету Саше Јанковића додатно је појачан оштрим и критичним јавним писмом које је, паралелно са Шкором, објавио академик Душан Теодоровић, један од потписника “Апела 100” и идеолога и оснивача Покрета. Теодоровић је врло рано по оснивању напустио покрет, али никад до сада није јавно говорио о суштинским разлозима због којих је то учинио. Сада је подржао Шкора у потпуности и такође изнео веома оштре оптужбе на рачун Саше Јанковића.

“Редовно абровисање и цинкарење”

Шкоро је у писму оставке навео да “нисмо Покрет, а ни слободни грађани”, јер “покретом и његовом организацијом управља искључиво брачни пар Јанковић”.

“У Покрету влада тотална дезорганизација. Све што се по дану тешком муком успешно уради, под окриљем ноћи се разгради. Изјаве Саше Јанковића, изречене у Покрету и у јавности, без договора с председништвом и члановима, с ким и како идемо на изборе, доприносе додатној конфузији”, написао је Шкоро.

Шкоро тврди да “одлуке доноси искључиво брачни пар Јанковић, оне се мењају свакодневно, а ми у Покрету их сазнајемо из медија”.

“Славици Јанковић непосредно и на фин начин покушао сам да објасним да не треба о свему да одлучује. Није помогло. Наравно, покушао сам и са Сашом Јанковићем више пута да разговарам у четири ока. Такође, није помогло. Проблеме сам изнео и на председништву Покрета. У записнику са седнице председништва то није ниједним словом поменуто. Тражио сам да се записник не усвоји и напише нови. Никад није стигао. Оформљена је и нека ‘њихова екипа’, а сви други су по страни или искључени из дешавања. Редовно абровисање и цинкарење део су сталног блата на умишљеном двору Јанковића. Kо боље цинкари, тај више напредује. Што већи полтрон то више функција у Покрету”, тврди Шкоро.

“Kућни љубимци”

Шкоро каже да признаје да “није на време схватио да се пред мојим очима формира приватна фирма Славице и Саше, која се лажно представља као Покрет, окружена њиховим пријатељима и створеним поданицима који имају статус кућних љубимаца”.

“Свака изречена критика доживљава се као лично непријатељство против брачног пара Јанковић.

Тако се не може променити ова лоша и неподношљива власт. Заменити огромно тренутно зло мањим злом, за мене никада није била опција. Стварање нових Слобе и Мире одвело би нас директно у пропаст.

Нисам у стању више да уверавам грађане да гласају за Сашу Јанковића, јер ни сам после свега шта сам видео и сагледао не бих поново гласао за њега. И много ми је жао због тога. Жао ми је и свих добрих људи из Апела 100 који су се пре мене, претпостављам из истих разлога, дистанцирали од Јанковића. Kао потписник Апела 100, оснивач и члан председништва Покрета слободних грађана дугујем велико извињење грађанима што сам и њих доводио у заблуду својом заблудом”, пише Шкоро у тексту оставке.

“Не састајемо се још од грчења у Бечу”

Шкоро је за “Блиц” потврдио аутентичност писма објављеног на интернету. Он наводи да је тражио да се о његовој оставци изјасни и Председништво Покрета и оснивачи. Шкоро тврди да се ПСГ већ неко време проређено састаје, као и да нису имали ниједан састанак “од Јанковићевог десетодневног боравка у Бечу, где се грчио у соби”.

– Сутра би требало да буде одржан састанак Председништва, а у петак састанак са оснивачима, ако га буде, пошто се доста људи дистанцирало од Покрета – рекао је Шкоро.

Блиц

Поделите:

1 коментар

  1. Neverovatno da je taj Saša Janković (iliti za njegove intimuse “Sale prangija”) tako “harizmatičan” za neke duhove a (čini se) da je vidljivo (i na prvi pogled) da je to neka totalna “mutljavina” od čoveka, da “ima nešto za bregom”, odnosno da “nije čist”, “nije sam”, ima neku “pticu” u glavi (vranu, kokošku) vrag će ga znati? I kako je moguće da istražnim organima policije “proda” teoriju o samoubistvu kolege, cimera njegovim (Saletovim) pištoljem za koji nije imao dozvolu? Ah da, tada je bio “baba Julkin” i Slobin ljubimac, i sredila je to baba Julka sa policijom preko svog Slobe za njihovog Saleta Prangiju!

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here