У Шведској као да је грађански рат у току: 80 аутомобила запаљено преко ноћи

Поделите:

Маскирани млади људи запалили су неколико десетина аутомобила током ноћи у Шведској и бацали каменице на полицију, што је изазвало љутиту реакцију шведског премијера, који је осудио то као екстремно организовану ноћ вандализма.

Према речима портпарола полиције Ханса Липенса, током ноћи је запаљено близу 80 аутомобила, већина у другом по величини шведском граду Гетеборгу, а мањи број у Малмеу, трећем по величини.

Липенс је рекао да због тога што је паљење аутомобила почело у готово исто време не може да се искључи да постоји веза између та два паљења, пренео је АП.

​Шведска новинска агенција ТТ изјавила је да су очевици видели маскиране младе људе како беже. Липенс је навео да је неколико младих људи на лицу места идентификовано.

„Ми смо разговарали са њима, али нисмо могли да закључимо да ли су они започели пожаре. Разговарали смо са њиховим родитељима“, рекао је Липенс локалним медијима.

Две особе старе 16 година и 21 годину које живе у предграђу Гетеборга Фролундију, где је запаљено неколико возила, задржано је на испитивању, пренео је Танјуг.

​Премијер Шведске Стефан Ловен напао је починиоце питањем: „Шта то забога радите?“

У интервјуу шведском радију он је рекао да је заиста љут и да друштво мора одлучно да реагује. Он је рекао да пожари изгледају екстремно организовани.

Приликом паљења аутомобила нико није повређен, али су били ангажовани полицајци и спасиоци. Медији јављају да су грађани били уплашени због паљења аутомобила.

Спутњик

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here