У Украјини покренута процедура опозива Порошенка

Поделите:

Лидер “Батковшћине” и супарник садашњег председника Украјине у изборној трци рекла је да поседује неопходне информације.

Тимошенко је најавила процедуру опозива, позивајући се на новинарско истраживање, које доказује да се окружење шефа Независне обогатило на одбрани земље. Имајући то у виду – речи Порошенка о патриотизму су – лаж. Ово је «принцеза гаса» изрекла са говорнице Врховне Раде, пише “Украјинска правда”.

“То што су новинари пронашли спада под члан 111. Кривичног кодекса Украјине. То је свесно почињена државна издаја од стране грађанина Украјине, на штету суверенитета, територијалне целине, одбрамбене способности, државне и економске сигурности земље”, – истакла је Тимошенко.

Она је позвала остале посланике да организоване криминалне групације ставе на место. “Заједно са другим фракцијама ми почињемо процедуру импичмента председника”, – рекла је политичар.

Напомињем да никада у «Независној» није коришћена могућност опозива лидера земље на основу његове државне издаје или других преступа.

newzfeed.ru

Превео Андреј Волков

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here