У ВАШИНГТОНУ ЖИВИ НАЈВИШЕ ПСИХОПАТА – више него у свим другим градовима САД заједно

Поделите:

Често се говори да је  Вашингтон (округ Колумбија) преплављен идиотима, међу којима доминирају психопате, пише Timothy Meads (чланак Not a Surprise: DC Has Highest Concentration of Psychopaths in the United States). Обичо се ово изговара у контексту шале, али исраживања ипак потврђују да је речено стварност.

Наиме, недавно су у САД спровели истраживње о повезаности психичке неуранотежености и политичког ангажмана људи. Истраживање је водио Рајан Мерфи са Јужног методистичког универзитета, при чему је утврђено да се мислило да највише психичких болесника живи у Конентикутеу, међутим сада се показало да их има више у Вашингтону, а да следи Калифорнија, Њу Џерси и Њујорк.

Зашто је концентрација психопата баш у Вашингтону, објаснио је Мерфи. Наиме, психопати по правили желе да се баве политиком, а пошто је Вашигтон центар САД, онда се они овде и насељавају да би могли да се домогну власти. Иначе, особеност Вашигтона је да овде и живе људи повезани на неки од начина са влашћу.

Мерфи додаје да је ово стање у Вашигтону драматично, јер психопате пре или касније теже да све око себе униште.

Било би интересантно исто овако истраживање урадити и у Србији, али за сада нема храбрих да прелдоже и финансирају  овакав пројекат. Сигурно би било великих изненађења.

 

ИЗВОР: Цетар академске речи

Поделите:

2 Коментари

  1. Steta sto je Kim Dzong Un pristao na denuklearizaciju ,ja ipak mislim da bi ta raketa dobacila do Vasingtona. Jaooo kakvo bi to slavlje bilo sirom sveta. Ode Sodoma I Gomora u tri lepe p.m.

  2. pa naravno da je pristao na denuklearizaciju jer nema kome da proda oružje čija prodaja je zabranjena svetskim konvencijama i ugovorima……
    to mu je jedini izvozni artikal,koreja nema maline i oblačinsku višnju ko srbi jer komunjare ne vole da rade ništa oko zemlje jer se prave veliki ratnici,imperatori sa cezar frizurom…..
    oni mirišu na naftalin i imalin za cipele ne na glinu i stajsko đubrivo..

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here