У Ватикану пронађене људске кости-Породица девојчице која је нестала у Ватикану пре 35 година захтева истрагу!

Поделите:

Ватикан је саопштио да су делови људских костију пронађени ове недеље током реновирања једне просторије придодате амбасади

Адвокати породице Емануеле Орланди, која је као 15-годишња девојчица нестале пре 35 година, затражили су данас од италијанског тужилаштва и Ватикана више детаља о деловима људских костију нађених у анексу амбасаде Свете столице у Риму.

Недавно откриће делова посмртних остатака пробудило је одмах спекулације о могућим везама са нестанком Емануеле Орланди, ћерке службеника у Ватикану чија судбина и данас представља једну од највећих ватиканских мистерија.

Новинска агенција АНСА јавила је да се тужиоци фокусирају на то да ли остаци могу да се доведу у везу или са Орландијевом која је нестала 22. јуна 1983. године, или пак са другом 15-годишњом девојчицом Мирелом Грегори, која је нестала у Риму месец дана раније, 7. маја 1983. године, преноси АП.

– Тражимо од тужилаца у Риму и од Свете столице да објаве на који начин су кости откривене и како се њихово откриће доводи у везу са нестанком Емануеле Орланди и Миреле Грегори – рекла је адвокатица Лаура Скро, додавши да саопштење Ватикана пружа “мало информација”.

Ватикан је саопштио да су делови људских костију пронађени ове недеље током реновирања једне просторије придодате амбасади и да су тужиоци затражили од италијанских форензичара да одреде старост и пол тела и време смрти.

Стручњаци наводе да би то могло да буде утврђено за седам до 10 дана, ако из делова може да се извуче адекватни узорци ДНK.

Нестанак две девојчице никад није формално доведен у везу. Нестанак Емануеле Орланди је до сад побуђивао већу пажњу због веза са Ватиканом и многих сумњи. Она је нестала пошто је напустила стан своје породице у Ватикану и кренула на час музичког у Риму.

Њен случај је годинама повезиван са свим и свачим – од завере ради убиства папе Јована Павла II, преко финансијског скандала Ватиканске банке, до римског подземља, наводи АП.

Танјуг

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here