У Западној Србији и Београду већ проглашен црвени метеоаларм, а ево шта то значи

Поделите:

У Београду и Западној Србији већ данас је проглашен црвени метеоаларм, дан раније него што је предвиђено за остатак Србије.
– Време је врло опасно. Прогнозиране су нарочито опасне временске појаве, а таквог су интезитета да могу проузроковати велику материјалну штету и бити веома опасне по безбедност људи и животиња. Треба се често информисати о детаљима очекиваних метеоролошких услова и ризика. Следити наредбе и савете надлежних државних служби – назначено је на сајту Хидрометеоролошког завода као објашњење црвеног метеоаларма који је проглашен око 15.30. сати.

Према прогнози за наредне дане, од сутра ће на читавој територији Србије важити црвени метеоаларм, који се укључује када је температура већа или једнака 38 степени.

На сајту РХМЗ-а објашњено је и да црвени метеоаларм значи екстремно опасне временске услове, нарочито ако траје неколико узастопних дана.

– Угрожени су животи животиња и људи (посебно хронични болесници, лица под терапијом, медицинском контролом и метеоропате). Озбиљни проблеми у снабдевању електричном енергијом, проблеми у саобраћају. Екстремно повољни временски услови за шумске и друге пожаре – наводи се на сајту РХМЗ.

Блиц

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here