Убиство новинарке у подморници: Језиви снимци егзекуције пронађени на хард диску бизнисмена

Поделите:

Ким Вол се у почетку водила као нестала, при чему је Питер Мадсен тврдио да ју је искрцао у луци у Копенхагену.
Снимци на којима је приказано мучење женске особе и погубљење одрубљивањем главе, дављењем и спаљивањем пронађени су на хард-диску данског бизнисмена Питера Мадсена, који је осумњичен за убиство шведске новинарске Ким Вол.

Мадсен (46) се сумњичи да је усмртио Ким Вал (30) након што се 10. августа укрцала на његову приватну подморницу коју је сам изградио.
Подморница је убрзо потопљена, како се у почетку чинило у поморској несрећи, Мадсен се спасао, а Ким Вол се у почетку водила као нестала, при чему је Мадсен тврдио да ју је искрцао у луци у Копенхагену.

Њено тело је пронађено 11 дана касније на обали данског острва Амагер у језивом стању – без главе и удова.
Мадсен је у међувремену променио причу и казао да је Ким Вал страдала несрећним случајем, када јој је метални поклопац подморнице тежак 70 килограма пао на главу. Он ју је, тврди, потом “сахранио на мору”.

Полиција није поверовала његовом исказу и Мадсен је притворен и оптужен за убиство, пренео је Индеx.хр.

Специјални тужилац Џејкоб Буш Јепсен рекао је на саслушању, на којем је судија продужио притвор Мадсену, да тачан узрок смрти још није утврђен, пренео је “Длокал Свиден”.

Међутим, аутопсија њеног тела показала је бројне убоде ножем – чак 14 убода у доњем делу абдомена, у гениталијама и око њих.

Повреде су нанете “у време смрти или недуго након ње”, навео је тужилац, а њена глава, руке и ноге одсечени су, вероватно након смрти.

Снимке мучења и егзекуције жена, за које је тужилац утврдио да се “претпоставља да су стварне”, пронађене су на рачунару у лабораторији коју је водио Мадсен.

Он с друге стране пориче да је хард-диск његов и тврди да су његови сарадници такође имали приступ лабораторији.

Међутим, нико од његових сарадника није био с њим и Ким Вол на подморници с које се новинарка није вратила.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here