Ubistvo novinarke u podmornici: Jezivi snimci egzekucije pronađeni na hard disku biznismena

Podelite:

Kim Vol se u početku vodila kao nestala, pri čemu je Piter Madsen tvrdio da ju je iskrcao u luci u Kopenhagenu.
Snimci na kojima je prikazano mučenje ženske osobe i pogubljenje odrubljivanjem glave, davljenjem i spaljivanjem pronađeni su na hard-disku danskog biznismena Pitera Madsena, koji je osumnjičen za ubistvo švedske novinarske Kim Vol.

Madsen (46) se sumnjiči da je usmrtio Kim Val (30) nakon što se 10. avgusta ukrcala na njegovu privatnu podmornicu koju je sam izgradio.
Podmornica je ubrzo potopljena, kako se u početku činilo u pomorskoj nesreći, Madsen se spasao, a Kim Vol se u početku vodila kao nestala, pri čemu je Madsen tvrdio da ju je iskrcao u luci u Kopenhagenu.

Njeno telo je pronađeno 11 dana kasnije na obali danskog ostrva Amager u jezivom stanju – bez glave i udova.
Madsen je u međuvremenu promenio priču i kazao da je Kim Val stradala nesrećnim slučajem, kada joj je metalni poklopac podmornice težak 70 kilograma pao na glavu. On ju je, tvrdi, potom “sahranio na moru”.

Policija nije poverovala njegovom iskazu i Madsen je pritvoren i optužen za ubistvo, preneo je Index.hr.

Specijalni tužilac Džejkob Buš Jepsen rekao je na saslušanju, na kojem je sudija produžio pritvor Madsenu, da tačan uzrok smrti još nije utvrđen, preneo je “Dlokal Sviden”.

Međutim, autopsija njenog tela pokazala je brojne ubode nožem – čak 14 uboda u donjem delu abdomena, u genitalijama i oko njih.

Povrede su nanete “u vreme smrti ili nedugo nakon nje”, naveo je tužilac, a njena glava, ruke i noge odsečeni su, verovatno nakon smrti.

Snimke mučenja i egzekucije žena, za koje je tužilac utvrdio da se “pretpostavlja da su stvarne”, pronađene su na računaru u laboratoriji koju je vodio Madsen.

On s druge strane poriče da je hard-disk njegov i tvrdi da su njegovi saradnici takođe imali pristup laboratoriji.

Međutim, niko od njegovih saradnika nije bio s njim i Kim Vol na podmornici s koje se novinarka nije vratila.

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here