Ubrzao odliv kapitala iz Rusije na 21,5 milijardi dolara

Podelite:

Neto odliv kapitala privatnog sektora iz Rusije je u periodu januar-jul 2018. godine povećan za dva i po puta, na 21,5 milijardi dolara, prema preliminarnim procenama centralne banke Rusije.

Godinu dana ranije, odliv kapitala iz Rusije je u istom periodu iznosio 8,7 milijardi dolara, prenosi ruska agencija Tass.

U 2017. godini, neto odliv kapitala iz Rusija porastao je za 1,6 puta u odnosu na 2016. godinu i ukupno je iznosio 31,3 milijarde dolara.

tanjug

Podelite:

2 Komentari

  1. Nedavno sam pročitao podatak da među 10 najbogatijih ljudi u Rusiji nijedan nije Rus. Ko su tih 10 najbogatijih u Rusiji? Kakav je zakon i regulativa koja omogućuje takav kolosalni odliv novca iz Rusije. Voleo bih vidjeti tumačenje kakvog eksperta po ovom pitanju.
    Pozdrav,

  2. Finasijski sektro u Rusiji je drzava u drzavi, funkcionisu sami za sebe. Zasto je to Putin dozvolio niko ne zna. Kamate na kredite su basnoslovne i do 20% na mesecnom nivou, generalno za pozajmljenu sumu vratis jos 50%. Para ima u neogranicenim kolicinama, kupovna moc je velika kod Rusa, banke se otimaju da dele kredite i kartice, ali nema skoro nikakvog ulaganja u privredu. Medvedev i njegova klika su Rusija u Rusiji. Komlikovano pitanje, Trifkovic je govorio o tome, i u pravu je…Sberbank u Srbiji daje bolje uslove nego u Moskvi, VTB isto, a to su drzavne banke. Uglavnom se ide na uvecanje profita kamatama i hipotekama, a o razvoju industrije nema govora. Rusi imaju najbolje tehnoloske institute i fakultete na svetu, kako bi pravili Suhoje, Migove i savremena orzja, ali to ostaje u okviru vojne industrije, a nemaju svoj dobar auto ili telefon. Prerada hrane je nula, bolje proizvode ima Srbija….finasijski sektor ne ulaze tamo gde nema brzu zaradu, gori su od zapasnih bankara. Kako se to dozvolilo niko ne zna. Dinkic je savetnik u Sberbanki…

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here