Удба је плаћала Ненада Чанка месечно 300 марака да глуми крајњег екстремисту и да огади људима идеју аутономаштва

Поделите:

У вечерашњој “Ћирилици” на Хепи телевизији гости су били председник СРС др Војислав Шешељ и председник Бошњачке демократске заједнице Санџака Муамер Зукорлић, а тема емисије је била Рашка област
Говорећи о томе шта је данас “Санџак” или Рашка област, Шешељ каже да је то специфична област која је, данас, подељена између Србије и Црне Горе.

– Данас је то колоквијално једна област која је подељена из Србије и Црне Горе. Специфична је по томе што тамо живе Срби и муслимани. Не смета ми што се они изјашњавају као “Бошњаци”, имају право да се изјашњавају како хоће, али мени тај израз није адекватан – рекао је Шешељ.

Муамер Зукорлић каже да не види проблем у појму “Санџака”, подсетивши чак и на четничку песму “Ђуришићу, млад мајоре” у којој се помиње тај израз, а о свом политичком издању, муфтија је рекао да су га политички противници представљали као екстремисту.

– Желим да се српском народу представим у правом светлу, а не како ме представљају моји политички непријатељи – каже Зукорлић.

Шешељ је одговорио да је Рашка старији термин од Санџака и да је на том простору настала једна од првих српских држава, која је обухватала Пријепоље, Прибој, Нову Варош, цели комплекс Златибора и протезала се све до Јужне Мораве, мада је тешко прецизно одредити њене границе.

Шешељ је, у наставку емисије, изјавио да није веровао да ће Зукорлић организовати оружану побуну у Рашкој области, али да има податке да је то планирао Сулејман Угљанин и да је “Угљанину Аркан продавао оружје”!

– Он је после тога побегао у Турску – рекао је Шешељ, а Зукорлић је додао, а Шешељ се сагласио, да га је служба државне безбедности возила до границе, а да га је касније она и вратила.
Лидер радикала наводи и да му је “Јовица Станишић открио да је Удба плаћала Ненада Чанка”.

– Удба је плаћала Ненада Чанка месечно 300 марака да глуми крајњег екстремисту и да огади људима идеју аутономаштва. То ми је Јовица Станишић лично причао пред врло угледним сведоцима – рекао је Шешељ.

Емисија се наставила, а тема у наставку је била историја, тј. да ли су Бошњаци нација или не.

 

Srbija danas

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here