Угљанин поново провоцира “Влада Србије и ЕУ да одреде датум повлачења српске војске и полиције из Санџака”

Поделите:

Сулејман Угљанин, председник Бошњачког националног већа (БНВ), позвао је Владу Србије и Европску унију да утврде “датум повлачења српске војске, полиције, тајних служби и правосудних органа са територије Санџака”.
Он је на конференцији за новинаре у Новом Пазару поручио и да је неопходно дефинисати и датуме за “расписивање избора за органе Санџака” и за “успостављање европских снага безбедности и правосудних органа у Санџаку”.

Угљанин је појаснио да су ови захтеви “у складу са одлукама Мировне конференције о бившој Југославији у Хагу и резултатима Референдума грађана Санџака о аутономији из 1991. године”, када се “скоро 99 одсто изашлих бирача изјаснило за потпуну политичку и територијалну аутономију Санџака са правом прикључења једној од суверених република”.

– Као председник БНВ ово говорим из једног разлога, јер Бошњаци у овој држави, која се назива српском, представљају страно тело. Ми се годинама боримо да успоставимо демократску, правну државу Србију у којој ће се сви грађани осећати добро и сигурно, али се 27 година српски органи понашају у складу са знањем, струком и образовањем – казао је лидер СДА Санџака.

Угљанин је, набрајајући злочине над Бошњацима Санџака, оценио да се “полиција, војска и правосудни органи понашају монструмски према Бошњацима и цивилном становништву уопште” и додао да у таквој држави Бошњаци не виде будућност.

“Полицајци фашистички пијуни”

– Припадници полиције и правосудних органа у Санџака, без обзира на веру и нацију, српски су и фашистички пијуни, пијуни дела српског народа који су у основи четници и који желе да протерају све што им Русија нареди, да нема ниједног Бошњака, Албанца, нормалног Србина и Црногорца на овој теритроји – рекао је Угљанин.

Он је рекао да је давање Санџаку специјалног статуса и стављање те територије под заштитом Уједињених нација начин да се успостави трајан и стабилан мир.
– Санџак је територија од 8.678 квадратних километара чије су границе званично признате на Берлинском конгресу, а српски шовинистички режим ствара забуну помињући Рашку област. У складу са тим, само органи Санџака могу потписати споразум о разграничењу са Босном и Херцеговином у делу од Пљеваља до Прибоја, а не Вучић и представници Црне Горе – истакао је Угљанин.

Председник Већа је рекао да је о овим захтевима упознао и министра за државну управу и локалну самоуправу Бранка Ружића и поновио да је поставио рок од три месеца да се усагласи национална структура у државним органима у Санџаку са структуром становништва и реше сви злочини над Бошњацима.

Поделите:

3 Коментари

  1. Sta bulazni ovaj Bošnjo. Aj sto se kaci sa boranijom Srbijom, al culi li ga spominje granice jedne NATO drzave i velesile Crne Gore. Granice Crne Gore su granice NATO i svaki napad na Crnu Goru je direktan napad na Ameriku. Bosnjaci prolupali ko i Srbijanci: jedni ostavljaju drzavu u amanet Erdoganu, drugi umislili da su nesvrstani pa šuruju sa diktatorima i tiranima (nije ni cudo kad im koferce Dacic vodi spoljnu politiku). Kao i kad covek poludi pa mu se odredi najblizi srodnik kao staratelj, tako treba i da bude sa drzavama: lepo odrediti Crnu Goru kao staratelja Srbije i BiH, mozda nesto i bude od ove dve teritorije. Ionako se u Beogradu stalno zale da im komanduju Terazijski Crnogorci, pa da brate to i ozvanicimo :))

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here