Угоститељи сутра организују протест

Поделите:

Чачански угоститељи, њих преко 200, сутра ће организовати протест испред Скупштине града јер се противе одлуци о ограничењу радног времена до 20 часова због епидемије коронавируса. Kако наводе, та одлука довешће до затварања великог броја локала који су последњих година уложили велика средства у подизање квалитета услуге и категоризацију објеката. Посебно су забринути, јер је држава најавила да више неће бити помоћи привреди.

— Нама се нико не обраћа нити нас зове на састанке када доносе тако важне одлуке од којих зависи наше пословање. Мера је катастрофална за све угоститеље. Таман смо узели ваздуха да се повратимо али испадосмо гори него сви остали. Због тога смо се окупили и најављујемо организацију протеста испред Скупштине града. Долазимо заједно са свим радницима и породицама у 20 часова. Нама је сваки минут драгоцен, а камоли сат. Kако дати раднику плату ако не радимо? Kако у другим градовима угоститељи могу да раде до 22 до 23х? У Чачку немамо неке дискотеке нити сплавове и нико није угрожен. Нека комунална полиција и инспекција раде свој посао, нека обилазе објекте и нека кажњавају оне који се не придржавају заштитних мера — наводе угоститељи у допису ОзонПрессу.

Посебно су у незавидној ситуацији власници сала за весеља који заказују па отказују весеља.

— Мислим да заслужујемо да нам се нешто одређеније каже. Људи 200 пута штампају позивинице. Једва успевамо да парирамо другим земљама са платама, таман смо се стабилизовали а сада ће ово бити фаталан ударац — наводе угоститељи.

 

ozonpress.net

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here