УХАПШЕН ЛАЖНИ МОНАХ: Људи му се исповедали, давали му аутомобиле и моторе

Поделите:

Овај “монах” је причао како се замонашио у манастиру Крка. Избегао је, наводно, из Републике Српске, а Шумадинци су га прихватили као најрођенији род.

Зоран Белић из Крагујевца представљао се годинама као монах Варнава и варао грађане, а колико је успео у својој намери да их убеди како је он Божији човек, говори податак да су му поклонили чак аутомобил и мотор!

– Био је веома популаран и народ га је волео. Њему су се, поред обичних грађана, исповедали и угледни привредници у Крагујевцу, љубили руку, исповедали, давали му велике прилоге. Сви су га обожавали – прича извор.

Овај “монах” је причао како се замонашио у манастиру Крка. Избегао је, наводно, из Републике Српске, а Шумадинци су га прихватили као најрођенији род.

– Сви смо му веровали, брзо је ушао у наше животе. Ипак, најдаље је отишао један мој пријатељ који му је купио ауто и мотор- прича један Крагујевчанин.

Њему је, како каже, било чудно што монах вози мотор, али је сујеверје код људи победило, па су му говорили да ћути и не богохули.

– Чуђење и страх похрањивала је чињеница да он ни током Великог поста није претерано одступао од многих строгих правила. прича он.

Како кажу Крагујевчани, Варнави су “расли апетити”, био је главни гост на многим прославама, скупљао прилоге за манастир.

– Игром случаја, једном од инспектора, који је побожан, било је сумњиво што се овај монах не држи канонских правила. Сазнао је његово световно име, “убацио” га у систем и тада доживео шок! Сазнао је да је монах Варнава заправо Зоран Белић и да је десетак година био на потерници- прича извор.

Након хапшења, Зоран Белић је пуштен да се брани са слободе.

Монах, а једе месо током поста

Једном приликом је у свом манастиру спремио гулаш по “хиландарском рецепту”. Монахиње су остале у шоку, пошто је познато да се на Хиландару не једе месо, али монаху Варнави то није представљало проблем.

Извор: СрбијаДанас.рс

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here