Ухапшен лекар КЦ Војводине због примања мита

Поделите:

Полиција је ухапсила лекара специјалисту Клиничког центра Војводине И. Е. (44), због сумње да примио мито за операције мимо листе чекања, и Ж. С. (60), осумњиченог да је починио кривично дело давање мита у посредовању, саопштио је данас МУП.

„Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције и Сектора унутрашње контроле, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду, ухапсили су лекара специјалисту Клиничког центра Војводине И. Е. (1976), због постојања основа сумње да је починио кривично дело примање мита”, каже се у саопштењу, преноси Танјуг.

Полиција је, наводи се, „ухапсила и Ж. С. (1960). осумњиченог да је починио кривично дело давање мита у посредовању и поднела кривичне пријаве у редовном поступку против још три особе, од којих је једна полицијски службеник”.

Осумњичени И. Е. се терети да је од три пацијента укупно узео 4.200 евра како би их оперисао, мимо листе чекања. Сумња се да је за две операције узео по 1.500 евра, док је за трећу тражио и узео 1.200, прецизирао је МУП.

Ухапшеном Ж. С. се на терет се ставља да је као посредник учествовао у давању мита од 1.500 евра осумњиченом И. Е.

Кривична пријава у редовном поступку због сумње да су починили кривична дела давање мита биће поднета против две особе, док ће против четрдесетосмогодишњег полицијског службеника бити поднета кривична пријава због сумње да је починио кривично дело давање мита у посредовању.

Осумњиченим И. Е. и Ж. С. одређено је задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Посебном одељењу за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду, каже се у саопштењу пише Политика.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here