Ухапшен новинар Тома Ловрековић!

Поделите:

Припадници Министарства унутрашњих послова ухапсили су новинара Тому Ловрековића. Новинар Ловрековић се сумњичи да је починио кривично дело угрожавања сигурности биће му одређено задржавање до 48 часова, након чега ће бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Београду.

Ловрековић је приведен по тужби посланице Нове странке Маринике Тепић.

Посланица Мариника је саопштила да је поднела пријаву полицији због организованих претњи и позива на убиство. Такође посланица Мариника захтева забрану деловања поректа Мише Вацића „Национални српски фронт“.

 

Реаговања на хапшење Ловрековића

 

 

 

 

Протест новинара у Новом Саду, траже да се ослободи Тома Ловрековић!

 

Вечерас је у Новом Саду одржан протесни скуп поводом хапшења новосадског новинара Томислава Ловрековића због наводних претњи смрћу народном посланику Мариники Тепић.

Међи окупљенима били су његови пријатељи, сарадници и колеге новинари који су пружили подршку ухапшеном Ловрековићу, носећи транспарент на коме је писало: „Слобода за медије, правда за Ловрековића“

Са скупа је поручено да је Ловрековић дугогодишњи новинар, друштвени радник и хуманитарац, те да не заслужује прогон и етикету насилника.
Сам процес, који се води против њега, има за циљ да понизи и ућутка оне новинаре који пишу и баве се истином. Та истина смета онима који већ дуги низ година раде против државног интереса а крију се иза лажне и прозападне опозиције.

 

Патриот

Поделите:

16 Коментари

 1. DRŽAVNI INSTRUMENTARIJ
  Policija ta kruta lica
  za pojasom pendrek i “lisica”
  uniforma i oružje, – jer oni su instrument vlasti
  i državni auto! O kakve slasti!
  Znani su tu i drugi “aduti” – (sadizam i šovinizam)
  al’ to su više idividual atributi!
  ………………………………………………
  “Sudije su gospoda u široke toge
  – i face stroge
  što pravdu kroje “po zakonu” i svom aršinu
  često rutinski i na brzinu
  pa to (po nekad) ispliva i na površinu
  i vidi se tad da su to ljudi od slabog testa
  – i krivo sede na data mesta.
  U presudama njihovim – pravde nema
  njihova je “pravda” – politička tema!

  JUSTICIJA
  …………………………………..
  “Boginja pravde postala je kurva
  sad su mnoge kurve na mesto Boginje
  tako sada “Pravdu” kurve dele
  i mnoge su sudije – prave svinje!…”
  ………………………………………………….

   • Ово је ваша слобода:
    ЦИЉ:

    Југословенска комунистичка странка којој је Закон о заштити државе од 1922. год., онемогућена акција слободног кретања и рада са једне, и вођство Хрватског ослободилачког покрета с друге стране, примају на себе заједнички и споразумо ДУЖНОСТ заједничке борбе и међусобног помагања у сваком случају потребе до постигнутог циља: распадања југословенске државе и уништавање свега што је српско и православно.

    Сремска Митровица, јуни-липањ 1935. године

    За комунистнчку странку
    Моша Пијаде, с.р.

    За усташки ослобод. хрв. покрет
    Др. Миле Будак, с.р. адвокат

    • Hm,hmm..to je,hipoteka i testament kralja Aleksandra,oni su i nosioci ordena beli orao….i taj, i ” vac” problem jevresen 1945, dok se niste povampirili,i opet prolili krv.
     Desimir Tosic : Karadjoedjevici,su se uvek,vracali u krvi…

     • Ма дај сабери се. Краљ ујединио усташе и комунисте?
      Ел Туђман био краљев или Титов генерал?
      И, где сте ви комунисти били када су усташе, балије и балисти кренули у сецесију? Ма нигде. Чували пемзије и станове. Брига вас за народ и државу.

      И ко данас хапси Ловрековића? Ко терорише народ, упропашћује земљу – потомци монархиста или потомци аустроугара, партизана и усташа?

 2. Hm,hmm…po,zavrsetku rata,ni jedan postupak nije,vodio,za zlocine pocinjene nad srbima,svim oficirima i podoficirima cin vise,sa povecanjem plata.Hrvatska,je bila takva kakva je, u Jugoslaviji,i bilomje politickih komunikacija u drzavi, Kraljevini,nije samo,kralj u,pitanju,nego drzavna i drustvena struktura,a,sve je pocelo,da sevresava,kasnije.Rec je znaci o drzavnoj vojnoj,ustaskoj postrojbi,i kadrovski,odgovarajucoj,pro ustaskoj zandarmeriji…malo jaci zalogaj za tada, ne naoruzane Komuniste,sa daljim ” socinjenijem”, progona komunista.. http://www.koncentracioni.logori.u.jugoslaviji

 3. Hm,hmm..zajednicki,imenitelj,govori,da nije tacno ” bez kralja ne valja”, pa su,,republikanci,ustase,komunisti,vmro…rusili monarhiju,koja je,pobila Obrenovice,i dosla na vlast,po,slicnom ” receptu”.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here