Uhapšen novinar Toma Lovreković!

Podelite:

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su novinara Tomu Lovrekovića. Novinar Lovreković se sumnjiči da je počinio krivično delo ugrožavanja sigurnosti biće mu određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Lovreković je priveden po tužbi poslanice Nove stranke Marinike Tepić.

Poslanica Marinika je saopštila da je podnela prijavu policiji zbog organizovanih pretnji i poziva na ubistvo. Takođe poslanica Marinika zahteva zabranu delovanja porekta Miše Vacića „Nacionalni srpski front“.

 

Reagovanja na hapšenje Lovrekovića

 

 

 

 

Protest novinara u Novom Sadu, traže da se oslobodi Toma Lovreković!

 

Večeras je u Novom Sadu održan protesni skup povodom hapšenja novosadskog novinara Tomislava Lovrekovića zbog navodnih pretnji smrću narodnom poslaniku Mariniki Tepić.

Međi okupljenima bili su njegovi prijatelji, saradnici i kolege novinari koji su pružili podršku uhapšenom Lovrekoviću, noseći transparent na kome je pisalo: „Sloboda za medije, pravda za Lovrekovića“

Sa skupa je poručeno da je Lovreković dugogodišnji novinar, društveni radnik i humanitarac, te da ne zaslužuje progon i etiketu nasilnika.
Sam proces, koji se vodi protiv njega, ima za cilj da ponizi i ućutka one novinare koji pišu i bave se istinom. Ta istina smeta onima koji već dugi niz godina rade protiv državnog interesa a kriju se iza lažne i prozapadne opozicije.

 

Patriot

Podelite:

16 Komentari

 1. DRŽAVNI INSTRUMENTARIJ
  Policija ta kruta lica
  za pojasom pendrek i “lisica”
  uniforma i oružje, – jer oni su instrument vlasti
  i državni auto! O kakve slasti!
  Znani su tu i drugi “aduti” – (sadizam i šovinizam)
  al’ to su više idividual atributi!
  ………………………………………………
  “Sudije su gospoda u široke toge
  – i face stroge
  što pravdu kroje “po zakonu” i svom aršinu
  često rutinski i na brzinu
  pa to (po nekad) ispliva i na površinu
  i vidi se tad da su to ljudi od slabog testa
  – i krivo sede na data mesta.
  U presudama njihovim – pravde nema
  njihova je “pravda” – politička tema!

  JUSTICIJA
  …………………………………..
  “Boginja pravde postala je kurva
  sad su mnoge kurve na mesto Boginje
  tako sada “Pravdu” kurve dele
  i mnoge su sudije – prave svinje!…”
  ………………………………………………….

  • Hm,hmm..koliko znam,vi ste otpevali,na srBskom i nemackom, italijanskom,bugarskom, carskom ruskom..1945.godine.
   Smrt fasizmu sloboda Srbiji..

   • Ovo je vaša sloboda:
    CILJ:

    Jugoslovenska komunistička stranka kojoj je Zakon o zaštiti države od 1922. god., onemogućena akcija slobodnog kretanja i rada sa jedne, i vođstvo Hrvatskog oslobodilačkog pokreta s druge strane, primaju na sebe zajednički i sporazumo DUŽNOST zajedničke borbe i međusobnog pomaganja u svakom slučaju potrebe do postignutog cilja: raspadanja jugoslovenske države i uništavanje svega što je srpsko i pravoslavno.

    Sremska Mitrovica, juni-lipanj 1935. godine

    Za komunistnčku stranku
    Moša Pijade, s.r.

    Za ustaški oslobod. hrv. pokret
    Dr. Mile Budak, s.r. advokat

    • Hm,hmm..to je,hipoteka i testament kralja Aleksandra,oni su i nosioci ordena beli orao….i taj, i ” vac” problem jevresen 1945, dok se niste povampirili,i opet prolili krv.
     Desimir Tosic : Karadjoedjevici,su se uvek,vracali u krvi…

     • Ma daj saberi se. Kralj ujedinio ustaše i komuniste?
      El Tuđman bio kraljev ili Titov general?
      I, gde ste vi komunisti bili kada su ustaše, balije i balisti krenuli u secesiju? Ma nigde. Čuvali pemzije i stanove. Briga vas za narod i državu.

      I ko danas hapsi Lovrekovića? Ko teroriše narod, upropašćuje zemlju – potomci monarhista ili potomci austrougara, partizana i ustaša?

 2. Hm,hmm…po,zavrsetku rata,ni jedan postupak nije,vodio,za zlocine pocinjene nad srbima,svim oficirima i podoficirima cin vise,sa povecanjem plata.Hrvatska,je bila takva kakva je, u Jugoslaviji,i bilomje politickih komunikacija u drzavi, Kraljevini,nije samo,kralj u,pitanju,nego drzavna i drustvena struktura,a,sve je pocelo,da sevresava,kasnije.Rec je znaci o drzavnoj vojnoj,ustaskoj postrojbi,i kadrovski,odgovarajucoj,pro ustaskoj zandarmeriji…malo jaci zalogaj za tada, ne naoruzane Komuniste,sa daljim ” socinjenijem”, progona komunista.. http://www.koncentracioni.logori.u.jugoslaviji

 3. Hm,hmm..zajednicki,imenitelj,govori,da nije tacno ” bez kralja ne valja”, pa su,,republikanci,ustase,komunisti,vmro…rusili monarhiju,koja je,pobila Obrenovice,i dosla na vlast,po,slicnom ” receptu”.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here