УХАПШЕН У ПРАГУ ПО ХРВАТСКОЈ ОПТУЖНИЦИ: Није починио злочин, био у Србији

Поделите:

“Веритас” о Србину Бранку Богуновићу ухапшеном у Прагу по хрватској потерници

СРБИН Бранко Богуновић, ухапшен на аеродрому у Прагу по хрватској потерници за ратни злочин над цивилним становништвом, по свему судећи није био у Хрватској у време које се наводи у оптужници! Његова супруга, наиме, тврди да је 2. септембра 1991. године, када се догодило хапшење двојице Хрвата у Какми код Полаче, Бранко био у Србији, код сестре у Книћу.

Ово је за “Новости” у петак рекао Саво Штрбац, председник Документационо-информационог центра “Веритас”. Нагласио је и да је Богуновић у Центру регистрован као избеглица после “Олује” 1995. године, а да ће “Веритас” учинити све да прибави документе који ће недвосмислено потврдити да је у Србији био и 1991, у време када се догодио наводни злочин за који је оптужен.

– По нашим сазнањима, Богуновић је пре рата био саобраћајац у Задру – каже Штрбац. – Када је 1991. у Хрватској отпочела “чистка” српских милиционера, он се склонио код сестре у Кнић, а у Крајину се вратио тек крајем те године.

ШТА ПИШЕ У ОПТУЖНИЦИ

ПО документацији којом располаже “Веритас”, Тужилаштво у Задру је против Богуновића и још 22 припадника “Мартићеве милиције”, 26. децембра 2003. подигло оптужницу којом их терети да су 2. септембра 1991. у Какми код Полаче заробили и злостављали Радослава и Зорана Бобановића, а потом их спровели и испитивали у полицијским станицама Стабањ и Бенковац.

novosti

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here