Уједињени Арапски Емирати сврстали CANVAS Срђе Поповића у терористичку организацију

Поделите:

На званичном списку терористичких организација које су објавиле Уједињени арапски емирати (УАЕ) нашла се и једна организација из Србије – Центар за примењене ненасилне акције и стратегије (CANVAS).
На том списку, преноси АПА, налази се једна десетина организација из Европе, а међу њима су муслиманске организације из Скандинавије, Белгије, Немачке, Француске, Велике Британије И Италије. Листу је направила влада УАЕ и складу са законом о борби против тероризма, а објављена је, како преноси новинска агенција званична агенција Емирата WАН, у медијима ради транспарентности и подизања свести друштва о тим организацијама.

Ал Kаида, Ал Нусра и ОТПОР

Међу организацијама које су означене као терористичке налазе се, између осталих, Ал каида, Ал Ислах, Фатај ал Ислам, сомалијска Харакат ал Шабад ал муџахедин, британска Kордоба фондација, нигеријска Боко Харам, Исламски покрет Узбекистана, Ал Нусра фронт из Сирије, као и друге групације у Сирији, а из Европе Удружење муслимана Велике Британије, Исламска заједница Немачке, Муслиманска лига Белгије, Удружење муслимана Италије, Исламско удружење Финске, Удружење муслимана Шведске, британска Kордоба фондација, Савез исламских организација Француске.

На листи се наводи и CANVAS, који води Срђа Поповић, чиме је окарактерисана у УАЕ као терористичка организација.  CANVAS је организација основана 2004. године, која искуства рушења Слободана Милошевића настоји да пренесе другим земљама у борби против легитимно изабраних режима где САД имају своје отворене геополитичке и корпоративне интересе Срђа Поповић каже да је грешком стављен на листу терористичких организација и да ће се жалити. За процуреле маил-ове Стратфора о “Отпору” изјавио је да се осећа као Бетмен. Kако се он осећа вероватно много боље зна Слободан Хомен, Иван Маровић и Слободан Ђиновић како за време групних терапија тако и сада. Ипак, далеко је важније како се осећају сви они који трпе последице његовог деловања у земљама на графикону приложеном ниже а тај број никако није мали и мери се десетинама милиона људи као и деценијама лавиринта “демократије” која је предалеко од исте а чија се цена и данас плаћа у циљано одабраним земљама.

globalmediaplanet

Поделите:

1 коментар

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here