Улази Паја Вуисић у кафану и тражи ћебе: “Да прекријем Титову слику, не могу да га гледам…”

Поделите:

Павле Вуисић није волео Тита, а једном су га киднаповали и одвели на Дедиње, на пријем

Kомунисти су волели Пају Вуисића, а он њих није подносио. Живео је велики глумац у тој земљи и том систему, али никада није могао до краја да прихвати.

Ових дана се навршило 30 година од његове смрти, а иза њега су остале незаборавне приче и анегдоте, којих се, ето, посебно сетимо у разним годишњицима.

Једна од тих анегдота је она када су га киднаповали са његовог чувеног сплава на Ади и одвели на пријем код Тита, пооводом снимања филма “Неретва”.

“Ја сам већину прича о Павлу сазнала после његове смрти. Он није желео да прича. Kада је умро, сакупила сам његове пријатеље да испричају све што знају. Тако сам сазнала и за то када су га покупили на Ади”, рекла је својевремено његова супруга Мирјана за Недељник.

“Он је наравно био обучен ‘апа драпа’, за сплав. Одвели су га на Дедиње и хтели су да га лепо обуку. Он се бунио и рекао да неће. Ако сте ме узели оваквог, водите ме оваквог, говорио је. Тито је чуо да се неко буни и повео га са собом и онда су се испричали. Један пријатељ на Ади је видео како га воде и њему је Павле рекао: ‘Слушај, ако некоме будеш причао, не постојиш за мене.’ Било га је срамота што је ишао код Тита”, рекла је Мирјана Вуисић.

А једном је, тако, Павле Вуисић ушао у кафану на Ади и када су га питали шта жели, он је рекао: “Ћебе.”

А шта ће му ћебе?

“Па да прекријем Титову слику, не могу да га гледам.”

недељник

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here