Ulazi Paja Vuisić u kafanu i traži ćebe: “Da prekrijem Titovu sliku, ne mogu da ga gledam…”

Podelite:

Pavle Vuisić nije voleo Tita, a jednom su ga kidnapovali i odveli na Dedinje, na prijem

Komunisti su voleli Paju Vuisića, a on njih nije podnosio. Živeo je veliki glumac u toj zemlji i tom sistemu, ali nikada nije mogao do kraja da prihvati.

Ovih dana se navršilo 30 godina od njegove smrti, a iza njega su ostale nezaboravne priče i anegdote, kojih se, eto, posebno setimo u raznim godišnjicima.

Jedna od tih anegdota je ona kada su ga kidnapovali sa njegovog čuvenog splava na Adi i odveli na prijem kod Tita, poovodom snimanja filma “Neretva”.

“Ja sam većinu priča o Pavlu saznala posle njegove smrti. On nije želeo da priča. Kada je umro, sakupila sam njegove prijatelje da ispričaju sve što znaju. Tako sam saznala i za to kada su ga pokupili na Adi”, rekla je svojevremeno njegova supruga Mirjana za Nedeljnik.

“On je naravno bio obučen ‘apa drapa’, za splav. Odveli su ga na Dedinje i hteli su da ga lepo obuku. On se bunio i rekao da neće. Ako ste me uzeli ovakvog, vodite me ovakvog, govorio je. Tito je čuo da se neko buni i poveo ga sa sobom i onda su se ispričali. Jedan prijatelj na Adi je video kako ga vode i njemu je Pavle rekao: ‘Slušaj, ako nekome budeš pričao, ne postojiš za mene.’ Bilo ga je sramota što je išao kod Tita”, rekla je Mirjana Vuisić.

A jednom je, tako, Pavle Vuisić ušao u kafanu na Adi i kada su ga pitali šta želi, on je rekao: “Ćebe.”

A šta će mu ćebe?

“Pa da prekrijem Titovu sliku, ne mogu da ga gledam.”

nedeljnik

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here