Уместо 1.500, технички преглед плаћаћемо 5.000!

Поделите:

Иако су нас убеђивали да нови правилник о техничким прегледима неће много да подигне цене, бројне агенције увеле су нове цене које су и до три пута више у односу на оне које смо за технички преглед плаћали до сада.

Националној организацији потрошача Србије (НОПС) достављена је фотографија на којој се налази списак цена услуга техничког прегледа који су договориле агенције са територије општине Чачак.

– НОПС ће се обратити Комисији за заштиту конкуренције како би се утврдило евентуално кршење закона из њихове надлежности – кажу у овом удружењу.

Тако ће, уместо досадашњих 1.500 динара, технички преглед путничког возила коштати невероватних 5.000.

Преглед мотоцикла који је коштао 800 динара, сада ће коштати између 3.000 и 4.000 динара.

За теретна возила до 1,5 тона технички преглед ће, уместо досадашње 2.000 динара, ићи и до 5.000 динара, док ће за теже камионе коштати и 12.000 динара.

Када је нови Правилник ступио на снагу у агенцијама које обављају техничке прегледе су за Телеграф рекли да нова цена прегледа за путничка возила неће ићи изнад 3.000 динара, док ће за теретна изнад 3,5 тоне износити 5.000 динара.

Повећање цена агенције правдају сложенијом процедуром током прегледа, јер од 5. јула сваки аутомобил мора да се контролише 30 минута, а мотоцикл 15 минута.

Telegraf

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here