Умро масовни убица и вођа секте Чарлс Менсон

Поделите:

Озлоглашени масовни убица Чарлс Менсон, лидер секте који је током шездесетих година прошлог века управљао убиствима које су починили следбеници његове “Породице”, умро је у 83. години.

Вест о смрти Чарлса Менсона објавили су званичници затвора у Калифорнији у коме је издржавао казну, преноси Ројтерс.

Менсон је у четвртак хитно пребачен у болницу у калифорнијском граду Бејкерсфилду и тада је саопштено да му се “стање рапидно погоршава”.

Био је на челу секте која је у његово име убила око 35 људи, мада тачан број није познат.

Током ноћи, 9. августа 1969. године, Менсон је својим људима наредио да убију Шерон Тејт, жену редитеља Романа Поланског, која је била у осмом месецу трудноће. На њеном телу је било пронађено 16 убода ножем.

Међутим, она није била једина жртва. Чланови Менсонове секте убили су и Стивена Парента, Џеја Себринга, Ебигејл Фолгер и Војцека Фриковског, који су се налазили у кући. На вратима је крвљу била исписана реч: “Свиње”. Поједине жртве биле су убодене и до 50 пута.

Следеће ноћи убијени су Лено и Розмари Ла Бјанка. Овога пута Менсон је лично ухватио жртве и везао их да би тек онда наредио својим људима да их убију.

Ипак, ни тада он није потегао оружје на њих и нико не би посумњао да Сузан Еткинс, чланица Менсонове секте, није ухваћена због убиства Герија Хинмана.

Иако Менсон није лично учествовао у убиствима, осуђен је због планирања и наредбе.

Веровао је да ће убиства покренути рат између белаца и афроамериканаца од којег ће бити поштеђена једино његова “Породица”.

У марту 1971. године изречена му је смртна казна, али је замењена доживотном. Током суђења, напао је судију, због чега је судија почео да долази наоружан.

Менсон се није кајао због својих злочина. Осамдесетих година је на челу истетовирао кукасти крст.

Извор: РТС

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here