УНМИK прекршио правило о статусној неутралности укидањем потернице Харадинају

Поделите:

Министар одбране Александар Вулин изјавио је данас да је одлуком о укидању Интерполове потернице Рамушу Харадинају УНМИK прекршио правило о статусној неутралности.

Вулин је РТС-у рекао да би Србија због тога требало да потражи објашњење на седници Савета безбедности УН

– Рамуш Харадинај је за Србију ратни злочинац, који ће кад-тад морати да одговара за своја дела – навео је Вулин.

Интерпол је уклонио са списка тражених лица 18 особа са Kосова које тражи Србија, а међу тим именима је и косовски премијер, Рамуш Харадинај. Сви они су сада слободни да путују изван Kосова без икаквих проблема.

Иначе, почетком ове године Харадинај је ухапшен у Француској по потерници коју је издала Србија, али је пуштен након што је француски суд одбацио захтев Београда за екстрадицијом.

Харадинаја Србија тражи због почињених ратних злочина као бившег команданта такозване ОВK.

Војска Србије спремна да пружи помоћ Албанији

Министар одбране Вулин, поводом понуде председника Србије Александра Вучића да Србија помогне Албанији која је угрожžена елементарним непогодама, изјавио је данас да је Војска спремна да такву помоћ пружžи.

– Знате да није први пут да дрžава Србија нуди помоћ својим суседима у тренуцима невоље. Ми смо добре комšије и људи који су у стању да помогну и ми свакако хоћемо да помогнемо – рекао је Вулин новинарима у Нишу.

Вулин је нагласио да председник Републике и врховни командант Војске Србије Александар Вучић дневно прати стање војске Републике Србије.

– Одлично зна какви су наšи капацитети, чиме располаžемо и зато све šто је рекао, одмах моžе бити спроведено. Војска Србије је спремна да испуни свако наређење врховног команданта – истакао је министар одбране.

 

 

Танјуг

Поделите:

1 коментар

  1. Chief of Unmik- KOSOVO?
    Time to go. You have badly let down all victims of haradinej by assisting him, allowing him and seventeen more free movement. Assisting him no to face a well deserved JUSTICE. Choosing him as pm tells me of what kind of nasty fabric siptari Fr. KOSOVO are made from? You are disgrace, to UN too time for change in KOSOVO.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here