Унутрашњи мир почиње када не дозволите другима да руководе са вама

Поделите:

Ваш унутрашњи мир почиње истог дана када више не дозволите другима да руководе са вама. Kада ваше емоције не могу бити изманипулисане на основу нездравих убјеђења и потреба других.
​Тај осјец́ај мира је јасан знак да смо изабрали прави смјер. То је јасан доказ захваљујуц́и којем имамо гаранцију да уживамо у доброј физичкој и психичкој равнотежи.

Дакле, морамо знати како да управљамо очекивањима које имамо о нама, избјегавамо реакције на увреде и провокације како не би испали љути или увријеђени.

​Kада живимо потчињени очекивањима других, дајемо приоритет изборима трец́их лица, не слушајући наше стварне потребе.

Из тог разлога, веома је важно да се донесу одлуке за себе, јер само тај скок из мраку може да нас испуни миром и генерише велику дозу храбрости, одговорности и емотивног благостања.

​”Морам да будем миран да прихватим ствари које не могу да промјеним, храбар и ентузијаста да промјеним ствари које могу да промјеним, и довољно мудар да направим разлику између онога што могу да урадим и шта не могу да урадим.”

(Реинхолд Ниебухр)

​Будите објективни у својим биткама

Будите објективни у својим биткама, јер понекад имати мир је важније него бити у праву. Ваш унутрашњи мир не може преговарати и зависи само од вас и вашег алтер ега, исти онај који се осјец́а када се питате да ли или не да задовољите потребе других.

Иако када кажете “доста” морате да слушате своје срце, једном кад донесте одлуку да се ослободите притиска људи који желе да управљају са вама, морате бити одговорни и узети кормило које вас може тријумфално водити кроз стахове. Да бисте то урадили, морате имати у виду да:

Није се лако рјешити несигурност.
Сваки процес промјене подразумијева одређени ниво непријатности који морате толерисати.
Треба да знате да, отварањем врата, можете се суочити са многим стазама, и можда ц́ете имати различите путеве приликом проналажења унутрашњег мира.
Увијек је добро оставити људе који вас повређују. Међутим, постоји још једно питање које треба размотрити: физичка и емоционална дистанца. С времена на вријеме, физичку дистанцу, која је у принципу довољна, је немогуц́е постиц́и; дакле, треба да вјежбате унутрашњи тренинг.

​”Сви ти говоре шта да радиш и шта је најбоље за тебе. Нико те не оставља на миру да сам пронађеш одговоре, они желе да узмеш као истинито оно што ти они дају. ”

“Да погодим, ви желите да повјерујем у вас.”

“Не, ја желим да зауставите прикупљање информација које долазе споља и почнете да их тражите изнутра. Људи се боје онога што унутра осјећају, чак и ако је то стварно једино мјесто гђе ц́ете пронац́и оно што вам треба. ”

– Пут ратника –

Они који његују унутрашњи мир преносе мир

Kо његује свој унутрашњи мир, шаље мир у остатак свијета. Зашто? Јер ум је као вода: кад је мирна одражава љепоту околине. Међутим, када је уздрмана, без обзира шта је било прије: нец́е бити у стању да га одражава.

И ми људска биц́а радимо исто: не можемо да образујемо нашу ђецу ако смо изгубили умјереност. Не можемо ни водити здрав живот и правилно се односити према другима ако је у нашим умовима олуја.

Из тог разлога, веома је важно знати да је унутрашњи мир једна од највец́их вриједности које можете посједовати. То не значи да морамо да подносимо све са бесконачним стрпљењем док не експлодирамо: трик је у уништавању спољних очекивања и поштовању онога што ми желимо.

Испуњавајући наше жеље и остављајући по страни оно што је тешко, доц́и ц́емо до прижељкиваног унутрашњег мира. Запамтите да љубав према себи има лимит који се зове достојанство преко којег се не може прећи. Нико није довољно важан да му дозволите да руководи вашим животом.

Bebamur

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here