“Uradili smo mnogo i nismo postigli ništa”: Greta Tunberg na klimatskoj konferenciji u Madridu priznala da je nezadovoljna

Podelite:

Švedska tinejdžerka Greta Tunberg, koja je stekla svetsku popularnost borbom za zaštitu životne sredine, pozvala je sa druge političare da slušaju glasove mladih.

Švedska aktivistkinja govorila je u petak na klimatskoj konferenciji u Madridu, dok su se u centru grada okupile hiljade omladinskih aktivista kako bi izrazile bes zbog trenutnog stanja životne sredine.

Samo nekoliko kilometara dalje, u zagušljivom okruženju najvećeg madridskog konferencijskog centra, pojavila se devojka koja je bila spremna da otvoreno govori o tome da je nezadovoljna čak i svojim radom.

“Jedino što želimo da vidimo je stvarno delovanje, konkretne akcije”, rekla je Greta, a prenos Indipendent. “Dakle, uradili smo mnogo, ali ako posmatrate to sa određene tačke gledišta, nismo postigli ništa.”

Za Gretu Tunberg je i Hilari Klinton rekla da predstavlja istinsku potvrdu ženske snage.

“Koliko je ona moćna, kada je se, iako ima samo 16 godina, plaše i veliki svetski lideri, muškarci”, rekla je Hilari Klinton.

Pored toga, Greta je pokrenula novi talas mladih boraca za zaštitu životne sredine i svi su oni u Madridu poslali istu poruku – potrebne su nam konkretne akcije.

Nedeljnik

Podelite:

1 komentar

  1. Morate da znate da je ona jevrejka. Ono šveđanka je za sluđivanje goja. A ako dublje istražujemo onda saznajemo da je praunuka iz Klana Roršilda (praded aktivistki Ioahim Tunberg bыl sыnom Laйonela Rotšilьda).
    Panjatno?!
    Znači, u pitanju je plan dodatnog porobljivanja goja putem “brige o klimatu” gde će goji da plaćaju dodatne poreze, decu ima svakako oduzimati, a zatim depopulacija. Ovo nije hejt spič, to je zapisano u obilnom dokumentu Agenda 21. Hucpa!

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here